Carbonara – Een klassiek, delicieus Italiaans gerecht

Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat wereldwijd bekend is. Het bestaat primair uit verse commerciale eieren, gehakte guanciale of pancetta, Parmezaanse kaas, foelie, peper en pasta. Het is een eenvoudig gerecht, maar heeft vele smaken die de Lingue di Firenze uniek maken. Carbonara is zeker een favoriet gerecht voor veel mensen. Het is zowel eenvoudig als uitzonderlijk lekker. Om Carbonara te bereiden, volg je de volgende officiële receptuur.

Hoe maak je Carbonara?

Allereerst moet je een pan koken, maar voordat je dat doet, is het belangrijk om alle ingrediënten klaar te hebben staan; vier eieren, 150 gram pancetta of guanciale, 150 gram Parmezaanse kaas, foelie, peper en 400 gram pasta naar keuze. Verwarm de oven op 400 graden Fahrenheit voor het gratineren.

Voeg de pancetta of guanciale aan de pan toe en bak deze goudbruin. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe om te voorkomen dat het bacon te droog wordt. Bak het op medium tot hoog vuur voor ongeveer 10-12 minuten. Voeg kookwater toe tot het een koppige consistentie heeft.

Voeg de pasta toe aan de pan met de bacon en verwarm het een paar minuten. Voeg het kookwater toe dat je van tevoren hebt aangemaakt, en voeg de foelie en peper toe naar smaak. Laat het op laag-medium vuur koken totdat het gaar is. Verwijder vervolgens het vuur. Breek vervolgens twee eieren in een aparte kom en klop ze los met een vork.

Pak vervolgens de pan met de pasta en voeg eerst de eieren toe. Roer vervolgens krachtig, zodat de eieren de pasta omhullen en er een romige saus ontstaat. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en Roer tot een homogeen mengsel. Verdeel het mengsel vervolgens over vier ovenbestendige borden of schaaltjes en plaats deze in de oven om het gerecht te gratineren.

Haal de borden/schaaltjes na 4-5 minuten uit de oven en garneer met zwarte peper en Parmezaanse kaas naar smaak. Serveer direct. Eet smakelijk!

Conclusie

Al met al is Carbonara een romige, zelfgemaakte pastaschotel met een verrukkelijke smaak. Het geeft je keuken een Italiaanse uitstraling en voegt een interessante variatie toe aan je selectie van pasta gerechten. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je al een heerlijk gerecht bereiden, dat voedzaam en lekker is. Wat kan je nog meer verlangen?

Plaats een reactie