Fusilli met tonijn en cherrytomaten is een heerlijk, eenvoudig maar verfijnd recept. Het is een fris en kruidig gerecht waarvan het bereiden niet veel tijd kost. Fusilli staat garant voor smaak, voedzaamheid en eenvoud. Dit gerecht is heerlijk als warme maaltijd of koud als lunch. Fusilli met tonijn en cherrytomaten is een gerecht dat vrijwel iedereen lekker vindt.
Ingrediënten van het recept
Voor deze fusilli met tonijn en cherrytomaten heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 300 gram fusilli
- 2 blikjes tonijn
- 200 gram cherrytomaten
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel basilicumblaadjes
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Instructies voor het bereiden van Fusilli met tonijn en cherrytomaten
Het bereiden van het gerecht Fusilli met tonijn en cherrytomaten is gemakkelijk. Maar als je het goed klaar wil maken, let dan wel op de timing. Volg de volgende instructies op de voet om de perfecte fusilli te maken:
- Kook de fusilli volgens de instructies die op de verpakking staan.
- Maak intussen de topping voor de fusilli. Hak de knoflook en snippeer de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en basilicum toe. Laat deze zachtjes fruiten zonder te bruinen.
- Voeg de tonijn en de cherrytomaten toe en laat alles even fruiten. Voeg vervolgens het citroensap, peper en zout toe en breng op smaak. Laat de vulling nog even zachtjes pruttelen.
- Giet de gekookte fusilli af en voeg deze toe aan de vulling in de koekenpan. Verwarm alles kort en meng alles even goed door elkaar.
- Verdeel de fusilli over 4 borden. Garneer met wat basilicum en serveer warm.
Serveertips voor het gerecht Fusilli met tonijn en cherrytomaten
Fusilli met tonijn en cherrytomaten is een veelzijdig gerecht. Het is lekker als warme maaltijd of als koude lunch. Hieronder geven we een paar tips voor het serveren van dit gerecht:
- Breng extra smaak toe door wat pijnboompitten, geraspte kaas en/of een paar druppels olijfolie toe te voegen.
- Voeg wat extra groenten toe aan het gerecht. Denk aan spinazie, rucola, wortels of komkommer.
- Serveer als lunch bij een salade en knapperige stokbroden.
- Doe een eitje in het gerecht voor extra eiwitten. Serveer de gepocheerde eitjes naast de fusilli.
- Serveer als warme maaltijd met geroosterde of koude groenten.
Fusilli met tonijn en cherrytomaten is een eenvoudig gerecht dat je makkelijk in een half uur kunt maken. De fusilli is heerlijk gekruid met knoflook, basilicum, zout en peper en het gerecht met cherrytomaten en tonijn is een echte smaaksensatie. Je kunt het op verschillende manieren serveren en het is ook een lekkere lunch. Veel kookplezier!