Pappardelle met ragù van wild zwijn

Pappardelle met ragù van wild zwijn is een heerlijk Italiaans gerecht dat makkelijk te bereiden is en een perfecte maaltijd maakt voor gezellige avonden met het gezin of vrienden. Het gerecht wordt gemaakt met pappardellepasta, die het een smaakvolle en romige structuur geeft. Het is gemarineerd in olijfolie, tomatensaus, wilde zwijn, rode wijn en aromatische verse kruiden. De combinatie van deze ingrediënten maakt dat deze maaltijd een ware traktatie is. Het is eenvoudig om te maken en het is heerlijk. Dit recept is perfect voor een feestelijk diner of avondmaaltijd.

Ingrediënten voor Pappardelle met ragù van wild zwijn

Voor de bereiding van Pappardelle met ragù van wild zwijn heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram pappardelle pasta
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 800 gram gesneden wild zwijn
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vers gehakte tijm
  • 4 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ flesje rode wijn (eventueel meer als je wilt)
  • 4 eetlepels roomkaas
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas (versgeraspt)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze Pappardelle met ragù van wild zwijn

De eerste stap bij het bereiden van Pappardelle met ragù van wild zwijn is het marineren van het vlees. Op een middelhoog vuur verwarm je de olijfolie in een grote pan en voeg je de ui toe. Bak de ui en voeg dan de knoflook toe. Voeg het wild zwijn toe en bak deze gedurende ongeveer 10 minuten, of tot deze gaar is. Voeg dan de tijm, laurierblaadjes, tomaten, rode wijn en nootmuskaat toe en kruid met peper en zout. Laat dit alles 15-20 minuten koken en voeg dan de roomkaas toe.

Terwijl de ragù staat te koken, kook je de pappardelle pasta volgens de verpakking. Giet de pasta af als deze gaar is en maak de ragù op smaak. Voeg de parmezaanse kaas toe aan de ragù en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de ragù en meng goed.

Serveer Pappardelle met ragù van wild zwijn direct. Garneer met wat geraspte parmezaanse kaas en vers gehakte peterselie voor de perfecte smaak. Geniet ervan!

Plaats een reactie