Pasta met champignons en roomsaus

Pasta met champignons en roomsaus is een heerlijk en eenvoudig te maken recept. Het is een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht en is perfect voor een feestelijke gelegenheid. Door de room en champignons geeft het gerecht een ware volle smaak. Met slechts enkele ingrediënten maak je dit heerlijke recept.

Ingrediënten voor Pasta met champignons en roomsaus

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram champignons, gesneden
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 4-5 dl frigomelk (room)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Peper- en zoutmolen

Bereidingswijze van de Pasta met champignons en roomsaus

1. Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook ze volgens de verpakkingsinstructies.

2. Verwarm intussen de boter in een ruime steelpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak deze gedurende 5 minuten. Roer af en toe.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Bak al roerend voor 2 minuten.

4. Voeg al roerend de room toe. Roer en laat koken tot de saus dik wordt.

5. Voeg de nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Roer goed.

6. Doe de spaghetti in een grote kom en giet de saus erover. Roer goed.

7. Bestrooi met de peterselie en zet de pastaschotel nog 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.

8. Serveer de pasta met champignons en roomsaus warm. Geniet!

Variatietips

Je kunt pasta met champignons en roomsaus natuurlijk op vele verschillende manieren variëren. Door toe te voegen ingrediënten zoals ham, bacon, prei, zongedroogde tomaten of geraspte kaas, maak je een heerlijk smaakvolle maaltijd. Kies ingrediënten die je lekker vindt en creëer jouw eigen variant op de Pasta met champignons en roomsaus.

Nog meer tips

Nog wat tips voor het maken van pasta met champignons en roomsaus:

  • Gebruik verse champignons en knip deze in plakjes.
  • Zorg ervoor dat je de room kookt tot het net kookt, anders wordt de saus niet stijf genoeg.
  • Voeg voor extra smaak wat knoflook toe.
  • Zorg dat de saus stevig genoeg is zodat hij blijft hangen aan de spaghetti.
  • Vervang de nootmuskaat door wat gerookte paprika of chili poeder.

Conclusie

Pasta met champignons en roomsaus is een heerlijk recept met een volle smaak. Je kunt dit recept vrij makkelijk maken met maar weinig ingrediënten. Varieer het gerecht naar eigen smaak en maak jouw eigen variant op de Pasta met champignons en roomsaus. Ook als je het voorgerecht of hoofdgerecht maakt, is dit een heerlijk gerecht om je gasten te verwelkomen!

Plaats een reactie