Pasta met knoflook en olijfolie

Pasta met knoflook en olijfolie is een simpele maar smakelijke manier om verse pasta te serveren.Het wordt gekookt met olijfolie, knoflook, zeezout, shoyu of tamari, rode peper en enkele eetlepels gesnipperd verse peterselie of basilicum. Het recept is zeer van verschillende varianten en afhankelijk van je smaak kun je er je eigen draai aan geven. In dit artikel zal een basisrecept worden beschreven, dat als basis kan worden gebruikt voor varianten en experimenteren.

Ingrediënten

Voor het maken van het recept Pasta met knoflook en olijfolie heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram pasta, geen penne of farfalle aanbevolen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zeezout
  • 5 eetlepels shoyu of tamari
  • 1/4 theelepel geroosterd rode peper
  • 2 eetlepel gesnipperd verse peterselie of basilicum

Bereidingswijze

Het bereiden van dit recept Pasta met knoflook en olijfolie is erg eenvoudig. Op de volgende manier bereid je het recept:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de pasta af en zet de pan terug op het vuur.
  3. Voeg de olijfolie en knoflook toe en verwarm totdat de knoflook zacht is.
  4. voeg het zeezout, shoyu/tamari, geroosterde rode peper. Roer goed om.
  5. Voeg de pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  6. Garneer met de verse peterselie of basilicum.
  7. Spoel de pasta af onder koud water.
  8. Dien de Pasta met knoflook en olijfolie op.

Extra tips en suggesties

Je kunt het recept variëren door verschillende ingrediënten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Rauwe, gesneden paprika, courgette of tomaat.
  • Parmaham, salami, pancetta of spek.
  • Geroosterde aubergine, courgette of paprika.
  • Pesto of tapenade.

De Pasta met knoflook en olijfolie is een eenvoudig en vers recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een uitstekende, smakelijke maaltijd waarmee je veel lekkere variaties kunt maken. Zoals hierboven beschreven, kun je er je eigen creativiteit aan toevoegen en zo een lekker recept maken dat helemaal naar jouw smaak is.

Plaats een reactie