Pasta met pompoensaus en salie

De ingrediënten voor Pasta met pompoensaus en salie

Pasta met pompoensaus en salie is heerlijk smakelijk recept, dat in slechts 30 minuten gereed is te maken. Dit recept is een heerlijk maaltijdje voor het hele gezin, en is ook nog eens heerlijk vegetarisch. Om dit recept te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gedroogde pasta
  • 500 gram pompoenpuree
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 200ml zure room
  • 2 eetlepels gedroogde salie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding van Pasta met pompoensaus en salie

Voordat je met de bereiding kan beginnen, zal je de pasta moeten koken. Kook de pasta al dente in kokend water met een beetje zout. In een andere pan, verwarm de olie en fruit de gesnipperde uien en knoflook aan. Voeg daarna de pompoenpuree, chilivlokken, zure room , salie, peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet de pasta af en doe deze weer in de pan. Voeg de pompoensaus toe en warm de pasta met de saus op. Breng de pasta met pompoensaus op smaak met zout en peper, en bestrooi de pasta met wat extra salie.

Serveren van Pasta met pompoensaus en salie

Serveer de pasta met pompoensaus en salie meteen nadat je de saus hebt toegevoegd. Heerlijk met wat versgeraspte Parmezaanse kaas of opscheplepels van een gesmolten kaas zoals mozzarella. Serveer de pasta met pompoensaus en salie als maandagse maaltijd of een avond tussendoortje. Of serveer de pompoensaus eventueel over gebakken groenten, zoals aubergines, courgettes of bloemkool.

Tips voor Pasta met pompoensaus en salie

Pasta met pompoensaus en salie smaakt heerlijk met wat verse sinaasappel raspen over het gerecht. Dit geeft het gerecht een lekkere frisse en zure smaak, en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Voor een zoetevariant van dit gerecht, kun je gebakken appel, rozijntjes en amandelen toevoegen aan de saus. Of je kunt wat gerookte spekblokjes aan de saus toevoegen, voor een variant met meer smaak. En vergeet ook niet elke verse kruiden zoals basilicum of oregano.

Conclusie

Pasta met pompoensaus en salie is een heerlijk vegetarisch recept, dat binnen 30 minuten op tafel staat. Met heerlijke ingrediënten zoals pompoenpuree, zure room, chilivlokken en salie, maak je een heerlijk gerecht voor het hele gezin. Je kunt het serveren als een maandagse maaltijd, of als een tussendoortje. En vergeet niet wat extra vers geraspte Parmezaanse kaas of gesmolten kaas toe te voegen aan de pasta. Probeer uit welke variaties je het lekkerste vind, bijvoorbeeld met appel of amandel. Eet smakelijk!

Plaats een reactie