Ravioli met ricotta en spinazie

Ravioli met ricotta en spinazie is een verrukkelijke, smakelijke maaltijd die ongelooflijk gemakkelijk en snel te maken is. Het is een simpel, maar erg delicaat gerecht dat perfect is om te serveren tijdens feestdagen, specials of andere gelegenheden. De combinatie van ricotta en spinazie geeft dit recept een knipoog naar de Italiaanse keuken. Hoewel je het liever onmiddellijk kunt eten, vereist ravioli met ricotta en spinazie wat voorbereiding van tevoren.

Dit heb je nodig

Om heerlijke ravioli met ricotta en spinazie te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200g ravioli
  • 300g ricotta
  • 175g spinazie
  • 5g knoflookpoeder
  • 30 g geraspte Parmezaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Om de ravioli met ricotta en spinazie te maken, breng je eerst twee liter water aan de kook. Voeg vervolgens wat zout toe aan het water en blancheer de spinazie voor ongeveer vijf minuten totdat hij net gaar is. Verwijder de spinazie uit het water en geef de bladen een koude douche, zodat jeheer infiltreert. Laat daarna de spinazie uitlekken.

Verwarm nu een aluminiumpan en voeg de olijfolie toe. Voeg als eerste de knoflookpoeder toe en meng het met de olie. Roer vervolgens de ricotta, geperste knoflook en de blanche spinazie toe aan de pan. Bak de ingrediënten op hoge temperatuur voor een paar minuten totdat alles goed gemengd is.

Breng nu hetzelfde water aan de kook als waarin je de spinazie hebt geblancheerd en kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking totdat deze net gaar is. Voeg vervolgens het ricotta-spinaziemengsel toe aan de pan en warm het geheel voor een paar minuten.

Zodra het mengsel klaar is, strooi je wat geraspte Parmezaan over het gerecht. Serveer de ravioli met ricotta en spinazie met extra Parmezaan en een snufje zwarte peper. Vergeet ook niet wat olijfolie toe te voegen voor extra smaak.

Varianten

Er zijn vele manieren waarop je ravioli met ricotta en spinazie kunt bereiden. Je kunt bijvoorbeeld verse knoflook gebruiken in plaats van poeder of wat extra groenten toevoegen. Je kunt ook eventueel wat olijven toevoegen. Ook kun je wat geroosterde pinjebladeren of noten toevoegen aan je ravioli voor extra smaak. Je kunt ook verschillende kruiden proberen om het gerecht meer pittigheid te geven.

Conclusie

Ravioli met ricotta en spinazie is een uitzonderlijke manier om een lekkere avondmaaltijd te creëren. Het is gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hoewel het een traditieel Italiaans gerecht is, kun je er veel varianten van maken door extra ingrediënten toe te voegen of wijzigingen aan te brengen. Het is een gerecht dat perfect geschikt is voor familiebijeenkomsten of feestmaaltijden.

Plaats een reactie