Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese is een smakelijke Italiaanse gerecht, gemaakt van spaghetti, tomatensaus, gehakt en kruiden. De naam Bolognese is afgeleid van Bologna, een stad in Noord-Italië waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt.

Dit klassieke gerecht is zowel makkelijk als lekker en is bij velen een van de favoriete verzadigende maaltijden. Het is heerlijk voor zowel gezinnen als individuen. Doordat het vrij eenvoudig te maken is, is Spaghetti Bolognese een van de meest populaire pasta recepten ter wereld.

Ingrediënten

Spaghetti Bolognese is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is. Om het te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 ml tomatensaus
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Zet eerst een pan met water op het vuur en voeg wat zout toe. Als het water kookt, voeg dan de spaghetti toe en laat deze gaar koken. Giet de spaghetti af en zet deze apart.

Ondertussen verwarm je de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg daar de uien, knoflook, gehakt aan toe en bak het gehakt totdat het gaar is. Voeg vervolgens de tomatensaus, kippenbouillon, oregano, peper en zout toe en laat dit op een laag vuur 15 minuten sudderen.

Als de saus klaar is voeg je de spaghetti toe aan de saus en meng je alles goed door. Breng het gerecht op smaak met wat versgemalen peper. Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas en de fijngehakte basilicum toe en meng je alles nogmaals goed door.

Het Spaghetti Bolognese is nu klaar om te serveren. Serveer het gerecht in grote kommen en garneer met nog wat extra Parmezaanse kaas en basilicum. Lekker met een salade erbij!

Variëteiten

Spaghetti Bolognese is zo eenvoudig en veelzijdig dat er bijna oneindig veel verschillende variaties op dit recept te maken zijn. Sommige mensen voegen groenten zoals paprika of champignons toe aan het gerecht. Anderen voegen wat witte wijn of sinaasappelsap toe voor een warme, zoete smaak. Er zijn ook verschillende soorten sauzen die kunnen worden toegevoegd, afhankelijk van wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld tomatensaus in plaats van kippenbouillon of een béchamel saus in plaats van tomatensaus. Ook is het mogelijk spaghetti te vervangen door andere pasta’s zoals lasagne of penne.

Conclusie

Spaghetti Bolognese is een heerlijk recept dat zowel makkelijk als lekker is. Het basisrecept is erg veelzijdig en kan worden aangepast aan smaak en behoefte van je gezelschap. Als je moeite hebt met het bedenken van heerlijke maaltijden, is Spaghetti Bolognese een prima optie. De ingrediënten zijn goedkoop en eenvoudig te verkrijgen bij je lokale supermarkt. Probeer dit recept to see of je er net zo van houdt als de Italiaanse oorspronkelijke makers!

Plaats een reactie