Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is een van de meest klassieke en bekende Italiaanse gerechten. Het is een typisch gerecht uit de Lazio-regio, waar het wordt geserveerd met pasta, een saus van eieren, Parmezaanse kaas, guanciale (uitgesneden en gekruide spek) en peper. Omdat het een eenvoudig gerecht is, maar ook krachtige smaken heeft, is het een geweldige optie voor een diner met vrienden of familie.

Ingrediënten

De ingrediënten voor spaghetti carbonara zijn:

  • 350 gram spaghetti
  • 3 eieren
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram guanciale (uitgesneden spek)
  • Peper, naar smaak
  • Groene salie (optioneel)

De ingrediënten die gebruikt worden voor het maken van spaghetti carbonara zijn meestal eenvoudig te verkrijgen. Het is echter wel belangrijk om goede kwaliteit te kiezen. Guanciale wordt het beste gebruikt als het zo vers mogelijk is. Koop hier dus absoluut vers spek. Ook de Parmezaanse kaas en peper kunnen vers gebruikt worden voor het beste resultaat.

Bereiding

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in een grote pan met water en een beetje zout. Houd de spaghetti apart van het kookvocht.

In een andere pan, verwarm je het spek totdat het lichtelijk gebakken is. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer totdat het een smeuïge saus creëert.

Klop de eieren in een kom en voeg wat geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout toe naar smaak. Voeg dan de speksaus toe aan de kom en roer alles om tot een smeuïge saus te maken.

Voeg dan het kookvocht dat je hebt gehouden toe aan de pan met speksaus en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de spaghetti toe en laat de pasta bakken voor ongeveer 3 minuten.

Neem de pan van het vuur en voeg dan de eiersaus toe. Roer alles goed om en voeg wat extra peper toe naar smaak. Voeg tenslotte de salie toe, indien gewenst.

Spaghetti Carbonara is klaar om te serveren. Serveer het gerecht warm.

Varianten

Er zijn verschillende varianten op het klassieke spaghetti carbonara recept. Sommige chefs zweren bij de klassieke opstelling met guanciale, maar anderen maken gebruik van pancetta of hebben grote liefde voor witlof, champignons of andere groenten.

Daarnaast zijn er ook vele varianten met verschillende ingrediënten zoals rucola, basilicum, pijnboompitten, venkelzaad, paprika of courgette. Ga hier vooral mee experimenteren en doe wat je lekker vindt!

Conclusie

Spaghetti carbonara is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat door iedereen gegeten kan worden. Door het gebruik van eieren, kaas en spek creëert het gerecht een heerlijke saus. Het is heel eenvoudig om te maken enheerlijk om te eten. Het is een authentiek Italiaans gerecht dat bij iedereen in de smaak valt.

Plaats een reactie