Spaghetti met Aubergine en Tomatensaus

Spaghetti met aubergine en tomatensaus is een heerlijk Italiaans gerecht dat binnen een paar minuten gemaakt is. Deze smakelijke pasta is dankzij de verse ingrediënten een echte traktatie! Het is een leuk gerecht om te delen tijdens een feestelijke bijeenkomst of als heerlijke lunch of avondmaaltijd. Wattever je ook wilt, dit recept is altijd een gegarandeerd succes!

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 2 aubergines, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g gepelde tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels gehakte basilicum, plus extra om te garneren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg wat zout toe aan het water voordat je het aanzet.

Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de blokjes aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven en roer de blokjes aubergine regelmatig.

Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan. Voeg hier de ui, knoflook en tomatenblokjes toe. Roer en laat 7-8 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Voeg de basilicum en peterselie toe aan de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de gebakken aubergine toe aan de tomatensaus.

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de tomatensaus. Roer alles door elkaar en warm op middelhoog vuur nog een paar minuten.

Verdeel de spaghetti met aubergine en tomatensaus over twee borden. Garneer met wat extra basilicum en peterselie. Eet smakelijk!

Plaats een reactie