Spaghetti met garnalen in tomatensaus is een heerlijke pasta die in slechts een handomdraai klaar te maken is. Uitermate geschikt als je een snelle maar lekkere maaltijd nodig hebt. De bijzondere smaak van knappende gegrilde garnalen, de frisse citroentjes, verse kruiden en pittige tomatensaus maken deze pasta helemaal af. Hier volgt het recept voor spaghetti met garnalen in tomatensaus.
Ingrediënten voor spaghetti met garnalen in tomatensaus
- 500 g spaghetti
- 500 g grote garnalen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 theelepel gedroogde of verse Italiaanse kruiden
- Verse peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, gehalveerd
Bereidingswijze van spaghetti met garnalen in tomatensaus
1. Kook de spaghetti in volle zout water zoals aangegeven op de verpakking.
2. Schillen en ontvetten de garnalen.
3. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten.
4. Voeg hierna de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en peterselie toe aan de uien. Laat het geheel 3 minuten verder koken.
5. Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
6. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed.
7. Serveer de spaghetti met de garnalen in tomatensaus, bestrooi met wat verse peterselie en serveer de citroen erbij.
Varianten op dit recept
Het recept voor spaghetti met garnalen in tomatensaus is eenvoudig aan te passen door ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Zo kun je de saus wat zoeter maken door geraspte kaas toe te voegen. Ook kun je er rode peper aan toevoegen voor een pittige saus. Wil je geen garnalen eten? Vervang de garnalen dan door courgette of champignons. Hiermee krijg je ook een overheerlijke, maar vegetarische maaltijd.
Voedingswaarde
Spaghetti met garnalen in tomatensaus is een voedzaam gerecht. 100 gram spaghetti biedt gemiddeld zo’n 316 kcal. Daarnaast levert het wat voedingsvezel, vitamines B1, B2, B3, B6, calcium, foliumzuur en ijzer. Je krijgt gemiddeld zo’n 15 gram eiwitten per portie. De garnalen dragen eiwitten, vitamine B12, jodium, selenium en kobalt met zich mee.
Conclusie
Spaghetti met garnalen in tomatensaus is een heerlijke maaltijd die in zo’n 15 minuten op tafel staat. De tomatensaus maak je makkelijk naar eigen smaak door ingrediënten toe te voegen of weg te laten. Daarnaast heeft pastabereiding met garnalen een goede voedingswaarde. Zo krijg je vezel, vitamines, calcium, eiwitten en mineralen binnen. Deze handige snelle maaltijd is dan ook geschikt voor iedereen.