Tagliatelle met zalm en roomsaus

Tagliatelle met zalm en roomsaus is een gezond en smaakvol Italiaans gerecht dat je snel en eenvoudig thuis kunt bereiden. Het recept is gebaseerd op verse tagliatelle pasta, die wordt gecombineerd met een saus van roomsaus, witte wijn en olijfolie, in combinatie met gebakken zalm. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten kun je dit recept zonder moeite toevoegen aan je weekmenu. Voeg een salade en wat brood erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten voor Tagliatelle met zalm en roomsaus

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gram ongekookte tagliatelle pasta
  • 500 gram gerookte zalm
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2/3 kopje room (halfvolle melk)
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze Tagliatelle met zalm en roomsaus

Begin met het koken van de tagliatelle. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Noteer de tijd op de verpakking. Als je de tagliatelle klaar is, giet het dan af in een vergiet en bewaar het voor later.

Terwijl de tagliatelle kookt, kun je met de voorbereidingen voor de saus beginnen. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui een korte tijd, en voeg dan de knoflook toe. Voeg ook de zalm toe en bak het gedurende een paar minuten.

Voeg de room en de witte wijn toe, en laat de saus op laag vuur warm worden. Voeg een snuf peper en zout toe, en laat de saus ongeveer 5 minuten koken.

Als laatste, voeg je de tagliatelle toe aan de saus en bak je het geheel een paar minuutjes in de saus. Serveer de tagliatelle met zalm en roomsaus direct, of voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe.

Tagliatelle met zalm en roomsaus als lunch

Als je op zoek bent naar een gezonde makkelijke lunch, dan is Tagliatelle met zalm en roomsaus een uitstekende keuze. Je kunt het een dag tevoren bereiden en de volgende dag als lunch serveren. Door de zalm toe te voegen aan de saus, zorg je ook voor een lekkere extra toevoeging aan je lunch. Je kunt ook wat extra pasta aanmaken, en de volgende dag als lunch meenemen.

Je kunt je tagliatelle natuurlijk ook gebruiken als diner. Als je een kant-en-klare salade toevoegt, heb je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Conclusie

In deze post hebben we je een recept voor Tagliatelle met zalm en roomsaus laten zien. Het is een gezond, eenvoudig recept waarmee je in een mum van tijd een verrukkelijk gerecht kunt maken. Of je het nu als lunch of als diner serveert – de Italiaanse smaakcombination wordt altijd een succes!

Plaats een reactie