Het is moeilijk te vinden iemand die niet houdt van pasta. Eén van de meest gewilde Italiaanse gerechten; tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum, steelt de harten van vele. Deze smakelijke, voedzame maaltijd is eenvoudig te bereiden met eenvoudige ingrediënten. Paddestoelen, zongedroogde tomaten, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en verse basilicum, combineren goed met tagliatelle.
Tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum staat bekend als een traditioneel, Italiaans gerecht en is gemakkelijk te maken. Met slechts een paar ingrediënten is het een eenvoudig en gezond gerecht, ideaal als snelle week van avondmaaltijd. Deze pasta is echt een favoriet vanuit de hele wereld. Het is heerlijk, smakelijk en een geweldige manier om de gezondheid te verbeteren.
Ingrediënten voor tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum
Aan ingrediënten heb je nodig:
- 400 gram tagliatelle
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 4-6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 8 bosuitjes
- 50 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 50 gram rucola
- 8-10 bladeren vers basilicum
- 2 eetlepels venkelzaad
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie (optioneel)
Hoe Tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum te maken?
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet gekookte tagliatelle af in een vergiet en laat het uitlekken. Giet nu 2 eetlepels olijfolie in een wok en laat het op een middelhoog vuur heet worden. Voeg knoflook toe aan het mengsel en bak de knoflook 2 minuten. Voeg de kappertjes, de zongedroogde tomaten, de gesnipperde basilicum en de cashewnoten toe. Voeg de 2 laatste eetlepels extra vergine olijfolie toe en laat het mengsel 5-10 minuten sudderen. Voeg dan de geweekte en gedroogde tagliatelle toe aan het mengsel en bak het 5 minuten, totdat het aan de bodem en de zijkant hecht. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat het mengsel 3 minuten staan. Serveer de Tagliatelle warm met geroosterd focaccia brood.
Geheimen voor succes
Er zijn een paar geheimen om je tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum verbluffend lekker te maken. Allereerst, gebruik de best mogelijke ingrediënten die je kunt vinden. Probeer de zongedroogde tomaten vers te kopen wil