Aloo gobi (aardappel-bloemkool curry)

Aloo gobi is een zeer bekend en smakelijk gerecht uit India. Dit heerlijke lichte recept is gemakkelijk te maken en vult gasten met smaak en warmte. Het bestaat uit aardappelen, bloemkool, ui, tomatenpuree, kruiden en specerijen die samen een smaakvolle curry maken. Je kunt het gerecht gebruiken als bijgerecht in een Indisch maaltijd of als hoofdgerecht geserveerd met aardappelen, brood of rijst.

Wat heb je nodig om Aloo gobi te maken?

Om Aloo gobi te maken heb je het volgende nodig:

  • 2 aardappels (geschild en in stukken gesneden)
  • 1 bloemkool (geschild en in stukken gesneden)
  • 1 ui (gehakt)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen foelie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers)
  • 1 eetlepel gember (fijngehakt)
  • 1 eetlepel look (fijngehakt)

Hoe maak je Aloo gobi?

Het maken van Aloo gobi is heel eenvoudig. Volg de onderstaande stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de gesneden aardappelen, bloemkool en ui in een ovenschaal.
  3. Voeg olijfolie, kurkuma, garam masala, komijnpoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, kaneel, foelie en zout toe. Meng alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten elkaar bedekken.
  4. Voeg de gehakte koriander, gember en look toe en meng goed door elkaar.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en meng alles tot een gladde massa.
  6. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats het schaal in de voorverwarmde oven.
  7. Bak het gerecht gedurende 25 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Roer van tijd tot tijd om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de ovenschaal aanbranden.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer warm met naan brood, chapati of rijst.

Conclusie

Aloo gobi is een traditioneel Indisch gerecht dat vrij eenvoudig te bereiden is. Geen wonder dat het een van de meest smaakvolle vegetarische gerechten is. De zachte smaken van de aardappelen, bloemkool en kruiden maken het een heerlijke maaltijd waar gasten van kunnen genieten. Met enkele eenvoudige ingrediënten en een eenvoudige bereidingswijze kun je dit maaltijd gemakkelijk bij elk feest serveren.

Plaats een reactie