Courgette spaghetti met pesto

Courgette spaghetti met pesto is een smaakvol en eenvoudig gerecht dat binnen een korte tijd klaar is. We hebben courgettes gespiraliseerd en deze geregen met wat knoflook, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en wat verse basilicumblaadjes om lekker fris te smaken. De pesto is van verse basilicum veldsla, pine nuts, rauwe knoflook, tahin, citroensap, wat verse chili pepers, wat olijfolie en peper en zout. Het gerecht is veganistisch, gezond en ideaal voor zelfgemaakte maaltijden van een paar ingrediënten die heerlijk smaken.

Ingrediënten

Afdeling groenten:

  • 2 courgettes gespiraliseerd (of 200 gram courgette spaghetti)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • Een handvol verse basilicumblaadjes

Afdeling saus:

  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pine nuts
  • 1 theelepel rauwe knoflook
  • 1 theelepel tahin (sesampasta)
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel verse chili peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper en zout, naar smaak

Bereiding

Voorbereiding

Begin door je ingrediënten klaar te zetten. De courgettes spiraliseren, knoflook pellen en fijnhapen, cherrytomaatjes gehalveerd, zongedroogde tomaten fijnhakken en een handvol verse basilicumblaadjes reserveren voor de topping.

Stap 1: Courgette spaghetti

Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en wacht tot deze warm is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak circa 1 minuut. Voeg daarna de courgette spaghetti toe. Bak de courgettes circa 3-4 minuten, of tot deze gaar en licht bruin zijn. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak 1 minuut mee. Voeg tenslotte de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de verse basilicumblaadjes.

Stap 2: Pesto

Doe het basilicum, pine nuts, knoflook, tahin, citroensap, chili peper, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender, en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met extra olijfolie, citroensap of chili peper.

Stap 3: Opdienen

Schep de pesto over de courgettespaghetti in de pan en meng goed door elkaar. Verdeel vervolgens over twee borden en serveer direct. Garneer indien gewenst met wat extra basilicum, pine nuts of olijfolie.

Conclusie

Courgette spaghetti met pesto is een makkelijk en eenvoudig gerecht dat binnen een korte tijd klaar is. De courgettespiralen gebakken met knoflook, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en wat verse basilicumblaadjes smaken heerlijk fris. De veganistische pesto van basilicum, pine nuts, knoflook, tahin, citroensap, chili pepers, olijfolie en peper en zout maken het gerecht smaakvol en meergranen. Perfect voor een maaltijd met alleen een paar ingrediënten die het eten een echte boost aan zullen geven.

Plaats een reactie