Geroosterde pompoen salade

Geroosterde pompoen salade is een heerlijke, gezonde en kleurrijke salade die geschikt is voor zowel lunch als avondmaaltijd. De zachte smaak van de geroosterde pompoen met de knapperige groenten, de noten en de zure kersen zorgen voor een onweerstaanbare combinatie. De salade is makkelijk te maken en ideaal als bijgerecht bij een maaltijd, maar kan ook als hoofdgerecht worden geserveerd.

Ingrediënten voor 4-6 personen

-1 kleine pompoen, geschild en in blokjes gesneden
-3 el olijfolie
-1 tl kaneel
-zout en peper naar smaak
-1 rode ui, gesnipperd
-2 teentjes knoflook, geperst
-100 g feta, in blokjes
-100 g groene olijven, gehalveerd
-2 tomaten, in blokjes
-50 g amandelen, gehakt
-50 g kaas, geraspt
-1 bosje peterselie, gehakt
-2 el citroensap
-100 g zure kersen, ontpit
-50 g geitenkaas, in stukjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal, giet er 2 eetlepels olijfolie over en strooi er wat zout, peper, kaneel en knoflookpoeder over. Rooster de pompoenblokjes in de oven gedurende 20 minuten. Laat de pompoen afkoelen.

Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende enkele minuten. Voeg de feta, olijven, tomaten, amandelen, kaas en peterselie toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten, totdat alles is gebakken. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe, meng alles goed en laat nog 5 minuten zachtjes bakken.

Verdeel de salade over 4 of 6 borden en bestrooi met de geitenkaas en zure kersen. Giet er wat olijfolie en citroensap over. Serveer de salade met wat vers brood en geniet ervan.

Conclusie

Geroosterde pompoen salade is een heerlijk, gezond en kleurrijk gerecht dat makkelijk te maken is en geschikt is voor iedereen. Het is een perfecte bijgerecht voor een maaltijd, maar kan ook goed als hoofdgerecht worden geserveerd. De combinatie van de geroosterde pompoen, de knapperige groenten, de noten en de zure kersen geven een onweerstaanbare smaak en heerlijke textuur aan de salade.

Plaats een reactie