Pittige linzencurry

Pittige linzencurry is een perfecte maaltijd voor als je op zoek bent naar iets lekkers en voedzaams. Het is een heerlijke combinatie van smaken, kruiden en groenten die samenkomen in een pittig sausje. Het is een vegetarische maaltijd die heel simpel te maken is en waar je eindeloos mee kunt variëren. Als je op zoek bent naar een fijne maaltijd met een knipoog naar het verre oosten, dan is pittige linzecurry zeker een aanrader.

Ingrediënten voor 4 personen

– 150 gram rode of groene linzen
– 2 sjalotten
– 1 rode paprika
– 150 gram champignons
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olie
– 1 theelepel peper
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels kerriepoeder
– 2 theelepels sambal
– 1 blikje tomatoespread
– 400 milliliter kokosmelk
– Een kleine bos peterselie
– Zout

Bereiding

1. Breng een bodempje water aan de kook in een hapjespan. Als het water kookt voeg je de linzen toe en laat je ze op laag vuur koken totdat ze al dente zijn. Ze moeten nog wel wat bite hebben. Wil je de curry nog pittiger maken, voeg dan ook nog een half theelepeltje chili peper toe aan het kokende water. Roer zo nu en dan om en laat het geheel nog vijf minuten op het vuur staan als ze al dente zijn.
2. Snipper ondertussen de sjalot, paprika, knoflook en champignons. Verwarm de olie in een diepe koekenpan en fruit de sjalot, paprika, knoflook en champignons aan. Voeg na enkele minuten de kruiden toe en roer goed door.
3. Als de groenten en kruiden een beetje zacht aan het worden zijn, voeg je het blikje tomatoespread toe. Roer goed en laat zo nog een paar minuutjes pruttelen.
4. Voeg nu de kokosmelk, peper en zout toe. Roer goed en laat de curry op laag vuur zo nog twintig minuten pruttelen.
5. Als je denkt dat de saus dik genoeg is, voeg je de gekookte linzen toe. Laat nog een paar minuten pruttelen. Klop nu de helft van de peterselie fijn en voeg toe aan de pittige linzecurry. Breng nog even op smaak met peper en zout en je hebt een vegetarische, pittige linzecurry.

Presentatie

Pittige linzecurry is het lekkerst als je het serveert met bruine rijst, pitabroodjes, banaan-komkommer salade, lassi of yoghurt met kruiden en gefrituurde uitjes. Vergeet ook de knapperige groenteboontjes niet, wat een heerlijke aanvulling is bij de curry!

Variëren en bewaren

Wil je de pittige linzecurry variëren? Voeg dan nog extra groenten toe als broccoli, courgette of een scheutje doperwten. Of wat dacht je van de smaak van rode pepertjes? Je kunt de pittige linzecurry ook op smaak brengen met licht gekaramelliseerde rode uien. Je kunt de linzecurry ook bewaren in de koelkast. Je kunt het dan nog een keer verwarmen en opAe bonus, je kunt de linzencurry ook invriezen als je er geen last van hebt dat de gekookte linzen wat zacht worden in de saus. mis meer dan een paar dagen van gaat maken. Één tip, voeg wat extra kokosmelk toe als je de curry weer verwarmd. Zo wordt de curry weer zo lekker als op het moment van aanmaken!

Conclusie

Pittige linzecurry is een heerlijke vegetarische maaltijd met een knipoog naar het verre oosten. De kruiden zorgen ervoor dat dit een heerlijk pittige maaltijd wordt. Het is ook nog eens makkelijk en snel te maken en je kunt er heel veel kanten mee op. De pittige linzecurry is een smaakvolle en gezonde maaltijd die geschikt is voor iedereen, van jong tot oud.

Plaats een reactie