Spinazie-ricotta lasagne

Spinazie-ricotta lasagne is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht waaruit de hele familie kan genieten. Het is een ideaal recept om met de hele familie te delen, het is zowel makkelijk als smakelijk. Met Spinazie-ricotta lasagne kunt u een smakelijke maaltijd maken die het hele gezin zal waarderen. Met dit recept kunt u een heerlijke romige lasagne maken die perfect is voor een warme zondagavond of een speciale gelegenheid.

Ingrediënten

Om deze Spinazie-ricotta lasagne te maken, heeft u het volgende nodig:

  • olijfolie
  • 500 gram ricotta
  • 3 grote uien, gehakt
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 400 gr verse spinazie, gehakt of gezeefd of ingevroren
  • 500 gr mozzarella, geraspt
  • 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels basilicum, gehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel oregano,gehakt
  • 450 gr bechamelsaus
  • lasagna bladen

Hoeveelheid is afgestemd op één ovenschotel van ongeveer 24 cm in diameter.

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

  1. Voor de vulling: Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie en bak hierin de uien en knoflook 3 minuten. Voeg de spinazie toe, meng het goed en bak nog een minuut of twee. Voeg de basilicum, peterselie en oregano toe en meng goed. Laat de spinazievulling afkoelen.
  2. In een grote kom meng de ricotta met de geraspte kaas en voeg de spinazievulling toe. Meng goed om alles te combineren.
  3. Leg in de ovenschaal een laag lasagna bladen. Voeg een laag van de ricottamengeling toe, alsook de bechamel. Bedek deze laag met lasagne bladen en een dun laagje bechamelsaus. Herhaal deze stap met de resterende ingrediënten.
  4. Bestrooi de bovenste laag met geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella. Zet de schaal 30 tot 35 minuten in de oven. De bovenkant zal lichtbruin zijn. Serveer de lasagna met de resterende Parmezaanse kaas en oregano.

Het maken van Spinazie-ricotta lasagne is heel eenvoudig en het is een heerlijk recept voor gezinnen. De spinazievulling is romig en smaken geeft de lasagna een fantastische smaak. Met een goed glas wijn erbij is het een heerlijke maaltijd. Natuurlijk kun je er ook een salade bij serveren of wat groenten voor nog meer smaak.

Voedingswaarde

Een portie Spinazie-ricotta lasagne bevat ongeveer 440 kcal, waarvan 20 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en 20 gram vetten. Dit is een heerlijk maaltijd met een aantal voedingsstoffen. Het is ook een goede bron van calcium en ijzer, evenals kalium, vitamine A en foliumzuur. Vitamine C wordt toegevoegd door de spinazie, die rijk is aan antioxiderende stoffen. De kaas en bechamelsaus voegen veel smaak toe.

Conclusie

Spinazie-ricotta lasagne is een heerlijk familierecept dat gemakkelijk en snel te bereiden is. Het is een heerlijke ovengerecht met een zachte ricottavulling en een romig laagje bechamelsaus. Het is een voedzame maaltijd die iedereen in het gezin zal waarderen. En bovendien is het een gerechtje dat heerlijk past bij een goed glas wijn!

Plaats een reactie