Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomatensoep met geroosterde paprika is een lekkere warme soep voor de hele familie. De zoete smaak van de geroosterde paprika maakt het een perfecte lunch of lichte maaltijd. Het recept is makkelijk te maken en vereist relatief weinig ingrediënten. Houd er rekening mee dat je wat tijd nodig hebt om de paprika te roosteren voordat je kunt beginnen aan soep maken. Uiteindelijk zal je smullen van een warme tomatensoep met een heerlijke smaak van paprika.

Ingrediënten voor Tomatensoep met geroosterde paprika:

– 10 grote, rijpe tomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, geperst
– ½ theelepel gedroogde oregano
– ½ theelepel gedroogde basilicum
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 koppen bouillon
– ¼ kopje creme fraiche of crème fraiche
– Zout en peper naar smaak
– Parmezaan om over de soep te strooien (optioneel)

Stappen om Tomatensoep met geroosterde paprika te maken

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de paprika op een bakplaat en rooster de paprika in de oven gedurende 15 minuten of tot de huid zwart wordt en bubbelt. Haal de paprika eruit en laat de paprika afkoelen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui toe en kook het mengsel gedurende 3-4 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en kook nog 1 minuut.

3. Voeg de tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer het mengsel goed en laat het pruttelen gedurende 10 minuten.

4. Voeg de bouillon toe en laat het koken. Laat het koken tot de tomaten beginnen te vervallen en de soep dikker wordt. Voeg de geroosterde paprika toe en laat het nog 5 minuten koken.

5. Pureer de soep. Voeg indien nodig meer bouillon toe als het mengsel te dik wordt. Roer de creme fraiche door de soep en laat de soep nog eens 5 minuten koken zodat de smaken kunnen mengen. Voeg zout en peper toe naar smaak.

6. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer de warme tomatensoep met geroosterde paprika met een goede boterham of crackers als lunch of as een lichte maaltijd. Geniet ervan!

Conclusie

Tomatensoep met geroosterde paprika is een heerlijk recept voor een warm maaltijd. Het recept vereist anderhalf uur om de soep te maken, maar de meeste tijd wordt besteed aan het roosteren van de paprika’s. En de resultaten zijn de moeite waard! De unieke smaak van de paprika geeft het een zoetige uitstraling. Dit is een geweldige maaltijd voor gezinnen en is ook een goed recept als je gasten over de vloer hebt.

Plaats een reactie