Zoete aardappelstamppot met spinazie

Stamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al vele jaren populair is. De Zoete aardappelstamppot met spinazie is een heerlijk recept waar iedereen van kan genieten.

Het is een snel, makkelijk en lekker recept dat iedereen binnen een uurtje op tafel zal toveren. De Zoete aardappelstamppot met spinazie bevat de criminelen vegetarische ingrediënten zoals zoete aardappels, wortels, ui, knoflook, verse spinazie, gekookte rijst en kruiden waardoor het een romige en heerlijk romige smaak bezit.

Ingrediënten

Om de Zoete aardappelstamppot met spinazie te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 2 wortels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50g verse spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
  • 120g gekookte rijst
  • 50ml olijfolie
  • Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld peper, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder)

Instructies

Bereidingstijd: circa 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C
  2. Doe de zoete aardappelen en de wortels in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en meng dit goed door elkaar
  3. Bak de zoete aardappelen en wortels in 20-30 minuten gaar in de oven
  4. Verhit intussen wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, spinazie en kruiden aan
  5. Voeg de gekookte rijst toe aan de koekenpan en roer alles goed door elkaar
  6. Haal de ovenschaal met de zoete aardappelen en wortels uit de oven en voeg toe aan de koekenpan met groente. Roer alles goed door elkaar
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe
  8. Serveer met wat geraspte kaas en wat peterselie erover en geniet van de heerlijke Zoete aardappelstamppot met spinazie!

Variaties

Wil je eens wat anders maken dan Zoete aardappelstamppot met spinazie? Je kan ook andere groenten toevoegen aan de stamppot, zoals broccoli of courgette. Ook pittige kruiden zoals chilipeper geven een heerlijke smaak aan het gerecht. Als je het recept wat pittiger wil maken, voeg je wat peper en zout toe of je voegt wat paprikapoeder toe. Puur naar eigen smaak! Of voeg wat kaas toe aan de stamppot voor een extra gekartelde smaak. Wil je eens helemaal aan de slag gaan met de Zoete aardappelstamppot met spinazie? Probeer dan eens een ander groentje, zoals spinazie of boerenkool, toe te voegen. Dit maakt het geheel nog veel lekkerder!

Conclusie

Zoete aardappelstamppot met spinazie is een heerlijke en simpele vegetarische maaltijd. De zoete aardappels, knoflook, gekookte rijst, verse spinazie en kruiden geven een heerlijke smaak aan dit gerecht. Het bereiden van Zoete aardappelstamppot met spinazie is niet moeilijk en met een beetje variatie kunnen er verschillende smaken uit het gerecht gehaald worden. Zoete aardappelstamppot met spinazie is een ideaal gerecht voor bij een koude winteravond, of als je de hele familie wilt trakteren op een heerlijke maaltijd!

Plaats een reactie