Garnalen in knoflookolie

Garnalen in knoflookolie is een smakelijk en makkelijk recept dat met weinig ingrediënten en weinig moeite een heerlijk mediterraans gerecht op tafel zet. Het is een klassieker uit de Mediterraanse keuken. De ingrediënten voor dit recept zijn simpel maar combineren samen tot een verrassend, pittig gerecht.

Garnalen zijn een veelzijdig ingrediënt dat zich goed lenen voor verschillende bereidingswijzen. Een combinatie met knoflook staat als synoniem voor veel gerechten en zo wordt ook in dit recept gebruik gemaakt. De knoflook is namelijk een integraal onderdeel van de marinade waarin de garnalen worden gegaard.

De bereiding

Het meeste werk is eigenlijk al gedaan in de voorbereiding. De grote garnalen dienen gekoeld en goed schoongemaakt te worden. Afhankelijk van de grootte van de garnalen is het noodzakelijk, de schalen, staarten en of het koraal te verwijderen.

De volgende stap is het maken van de marinade. Hiervoor mengen we olijfolie, gehakte knoflook, gemalen komijn, cayennepeper, en wat citroensap. Als we hier wat zout en peper aan toevoegen is de marinade klaar en kunnen de garnalen erin gestopt worden om de smaken goed op te nemen.

Nu de garnalen met de marinade zijn overgoten is het zaak deze minimaal een half uur in de koelkast te laten staan tot ze goed zijn ingetrokken. Vervolgens halen we de garnalen uit de marinade en braden we ze in een wok. Dit gaan we snel in 3 tot 4 minuten nu de garnalen al zijn gemarineerd. Hierbij voegen we nog een scheut olijfolie toe om alles goed te laten bakken.

Kort voordat we de garnalen klaar maken voegen we enkele gehakte knoflookt julienne gesneden paprika toe, totdat deze al dente zijn. De garnalen mogen tot slot in de wok bij de paprika gegooid worden er even bijgehouden worden.

Als laatste zullen we eventueel wat fijngehakte koriander of peterselie en limoensap toe voegen. Hiermee finisht het gerecht zoals we het op het bord zullen aanbieden. We kunnen de bijgerechten naar keuze aanvullen.

Het serveren

Garnalen in knoflookolie wordt heerlijk geserveerd als hoofdgerecht. Uiteraard kan het ook goed als bijgerecht worden gecombineerd. We kunnen er een salade of pasta bij serveren of een heerlijke rode rijst. De combinaties zijn eindeloos. Geniet van het gerecht met je vrienden en familie.

Het gerecht is een echte klassieker uit de Mediterraanse keuken dat makkelijk te bereiden is met een minimum aan ingrediënten. De bereidingswijze is simpel en de smaken combineren uitstekend. Een combinatie die geschikt is voor vele gelegenheiden. Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle gerecht.

Categorieën Vis

Plaats een reactie