Gebakken koolvis met groenten

Gebakken koolvis met groenten is een heerlijk, gezond en zeer herkenbaar gerecht. Het recept is zowel makkelijk te maken als goedkoop. De koolvis, die vaak uit de diepvriezer wordt gehaald, maakt dit gerecht op zijn beurt zeer aantrekkelijk. Het is een leuk gerecht om met vrienden en familie te delen voor een maaltijd.

Ingrediënten

Dit recept heeft de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 pond koolvisfilets of je favoriete soort vis
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 knoflookteentjes, gehakt
  • 4 grote tomaten, in stukjes gesneden
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de visfilets in een ovenschaal. Meng de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bestrijk de visfilets aan beide kanten met deze mengsel. Bak de vis voor 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de uien, knoflook, tomaten, en peterselie toe en bak het mengsel 5-7 minuten of tot het gaar is.

Haal de vis uit de oven en leg de groenten eroverheen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Bak het gerecht nog 5 minuten in de oven of totdat de vis gaar is. Serveer de gebakken koolvis met groenten warm.

Voedingswaarde

De voedingseigenschappen van Gebakken koolvis met groenten is afhankelijk van de groenten en de andere ingrediënten die worden gebruikt. Koolvis is een laag calorisch voedsel dat helpt bij het afvallen, omdat het geen vet bevat. De olijfolie en groenten die worden gebruikt, zijn allebei rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C en antioxidanten. Koolvis is een uitstekende bron van proteïne die helpt bij de opbouw en reparatie van spieren. Het is ook een goede bron van vitamine B12, selenium, jodium en omega-3-vetzuren.

Conclusie

Gebakken koolvis met groenten is een gemakkelijk en gezond gerecht dat gemakkelijk thuis te bereiden is. Het bevat weinig vet en is rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals proteïne, vitamine C en antioxidanten. Gebruik de verschillende ingrediënten zoals koolvis, olijfolie en groenten om het gerecht meer smaak en voedingswaarde te geven. Probeer dit gerecht thuis en geniet ervan!

Categorieën Vis

Plaats een reactie