Gebakken makreel met aardappelen en spinazie

Gebakken makreel met aardappelen en spinazie is een heerlijk, gezond gerecht voor iedereen die een volledige maaltijd wil serveren met een smaakvolle touch. Dit gerecht is relatief eenvoudig te bereiden en bevat voedzame en smaakvolle ingrediënten voor een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Probeer de gebakken makreel met aardappelen en spinazie eens, en geniet van een voedzame en voedzame maaltijd!

Ingrediënten

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

  • 2 makreel filets (ca. 300-400 gram)
  • 4 aardappelen
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Voeg de aardappelen toe aan een kom en voeg 2 eetlepels van de olijfolie, een snufje zout en versgemalen zwarte peper toe aan de aardappelen. Roer alles goed door elkaar zodat alles gelijkmatig is ingedeeld.

4. Leg de aardappelen op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en bak ze 20 minuten in de oven. Roer de aardappelen halverwege de baktijd om.

5. Maak ondertussen de makreel. Verwijder zevels en graten uit de makreel. Wrijf per makreel 1 eetlepel olijfolie in en bestrijk zowel de boven- als de onderkant met versgemalen zwarte peper.

6. Snij de citroen in stukken en leg deze op de makreel. Breng op smaak met zout.

7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de makreel toe aan de pan. Bak de makreel aan beide kanten goudbruin. Het duurt ongeveer 3-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de makreel. Roer regelmatig.

8. Voeg knoflook toe aan dezelfde koekenpan en bak nog eens 1 minuut.

9. Voeg de spinazie toe en bak 2-3 minuten, of totdat de spinazie gaar is. Roer regelmatig.

10. Serveer de gebakken makreel met de gebakken aardappelen en spinazie en geniet van een smakelijk en gezond gerecht!

Conclusie

Gebakken makreel met aardappelen en spinazie is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat je heerlijk kunt serveren als volledige maaltijd. Het ideale aan dit gerecht is dat het relatief snel en eenvoudig te bereiden is en dat het veel voedingstoffen bevat. Wees niet bang om ook andere groenten toe te voegen om het gerecht nog meer smaak toe te voegen!

Categorieën Vis

Plaats een reactie