Gegrilde tonijnsteak

Gegrilde tonijnsteak is een heerlijk en simpel gerecht dat je het beste kunt serveren tijdens warme dagen. De pittige, maar smaakvolle tonijn maakt het een lekkere maaltijd. De techniek van het grillen zorgt voor een nog smaakvollere steak die je kan realiseren met slechts enkele ingrediënten. De tonijn is een vette vis, maar in dit recept wordt deze gecombineerd met de sappige knapperige groenten. Het resultaat is een maaltijd met een heerlijke smaak die ook nog eens gezond is.

Wat heb je nodig om Gegrilde tonijnsteak te maken?

Voor de bereiding van Gegrilde tonijnsteak heb je de volgende ingrediënten nodig voor deze lekkere maaltijd:

 • 250 gram verse tonijnsteaks, 1/4 centimeter dik
 • 1/4 theelepel gemalen komijn
 • 1/4 theelepel korianderpoeder
 • 1 rode of gele paprika, in kleine stukjes gesneden
 • 1/2 ui, in dunne halve ringen gesneden
 • 1/4 komkommer, in kleine stukjes gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie of andere plantaardige olie
 • 1/2 theelepel zout
 • Versgemalen peper naar smaak
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 tomaten, gesneden in dunne schijven

Instructies om Gegrilde tonijnsteak te maken

De bereiding van Gegrilde tonijnsteak duurt ongeveer 10 minuten. Als eerste, mix de gemalen komijn, korianderpoeder, peper, 2 eetlepels citroensap en 1/2 theelepel zout, in een kom en voeg wat olijfolie of andere plantaardige olie toe. Roer totdat een pasta ontstaat.

Pak een bakplaat of een ovenrooster en vet deze in met wat olijfolie. Leg de tonijnsteaks op de bakplaat. Besmeer de tonijnsteaks aan beide kanten met de gemaakte pasta.

Plaats de bakplaat of ovenrooster in de oven en zet de oven aan tot ongeveer 230℃. Bak de tonijnsteaks gedurende 10-12 minuten. Haal de bakplaat of ovenrooster uit de oven en laat de tonijnsteaks een minuut of zo rusten.

Terwijl de tonijnsteaks in de oven zitten, kun je de knapperige groenten bereiden. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg de paprika, ui en komkommer toe. Kruid de groenten met wat zout en peper. Bak de groenten 5-7 minuten en voeg de tomaten toe. Bak de gemengde groenten 2-3 minuten mee terwijl je af en toe roert.

Serveer de tonijnsteaks warm met de knapperige groenten. Voeg eventueel nog wat citroensap toe als garnering. Hierna heb je een heerlijke maaltijd met een vleugje mediterraanse smaak!

Voordelen van Gegrilde tonijnsteak

Gegrilde tonijnsteak heeft vele voordelen. Ten eerste is het een goede bron van eiwitten, wat helpt bij het bouwen van spiermassa. Daarnaast is tonijn ook rijk aan Omega-3-vetzuren die helpen bij het verminderen van ziektes en tal van gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, astma en artritis. Bovendien is het grilleren van tonijn een gezonde manier van koken die de vitamines en mineralen behoudt die je in de vis zit. Ten slotte is Gegrilde tonijnsteak ook een lekkere maaltijd die makkelijk en snel is te bereiden.

Conclusie

Gegrilde tonijnsteak is een heerlijke maaltijd die snel en eenvoudig is te bereiden. Het combineert het beste uit twee werelden, de volle smaak van tonijn gecombineerd met de sappige en smaakvolle knapperige groenten. Daarnaast is het gekruide tonijnsteak ook nog eens goed voor je gezondheid, goed voor de vitamines en mineralen die van nature al in de vis zitten. Trouwens, met Gegrilde tonijnsteak kun je ook variëren door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen. Kortom, Gegrilde tonijnsteak is een lekkere, gezonde en makkelijke maaltijd voor warme dagen.

Categorieën Vis

Plaats een reactie