Kibbeling

Kibbeling is een traditionele Nederlandse visgerecht dat al sinds de 16e eeuw bereid wordt met kabeljauw, een zoutwater vis, en meel. Het is een populaire snack dat tegenwoordig vaak wordt geserveerd met een mayonaise-saus. Het is een heerlijke visgerecht dat makkelijk en snel te bereiden is en heerlijk is om te eten. Kibbeling is een aanbevolen gerecht tijdens de wintermaanden, maar kan de hele jaar door gemaakt worden.

Wat heb je nodig om Kibbeling te maken?

Om heerlijke Kibbeling te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 2 fillet van kabeljauw, 1 kop tarwebloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel bakpoeder, 1 ei, 2/3 kop melk, boter om in te bakken, en olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken.

Instructies voor het bereiden van Kibbeling.

1. Verwarm de olie ofboter in een pan op matig vuur. Voeg de bloem en het zout toe aan een kom. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en meng goed.

2. Voeg het ei toe aan het bloemmengsel en voeg er vervolgens langzaam de melk toe. Roer totdat je een dikke, homogene massa hebt.

3. Snij de kabeljauw in blokjes. Haal de blokjes door het bloemmengsel en bak ze vervolgens in de pan. Bak de blokjes circa 5 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.

4. Serveer de Kibbeling met een mayonaise-saus of een zure room. Kibbeling is ook heerlijk met Abrikozen chutney of gemarineerde rode uien.

Extra Tips

Kibbeling is een heerlijk, makkelijk te bereiden visgerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is een leuke manier om vis op te eten en het kan worden geserveerd als snack, voorgerecht of hoofdgerecht. Om de Kibbeling nog lekkerder te maken, kun je er extra smaak aan toevoegen met wat verse kruiden. Probeer bijvoorbeeld verse basilicum, peterselie of dille toe te voegen aan het bloemmengsel voor wat extra smaak.

Conclusie

Kibbeling is een heerlijke en eenvoudig te maken Nederlands visgerecht dat al eeuwen wordt gegeten. Het is makkelijk, smakelijk en super leuk om te maken. Dankzij de behulpzame instructies en ingrediënten kun je eenvoudig een geweldig gerecht creëren dat heerlijk is om te delen met vrienden en familie. serveer Kibbeling met een mayonaise saus of verschillende chutneys en kruiden om de smaak nog meer te versterken.

Categorieën Vis

Plaats een reactie