Tonijnsteak met sesamzaadjes

Tonijnsteak met sesamzaadjes is een gezond maar lekker recept waarmee je veel variëteit kunt bereiken. Het is een eenvoudig recept waarbij je tonijnsteaks combineert met sesamzaadjes voor wat extra smaak en crunch. Dit gehele recept duurt ongeveer 20 minuten om te maken.

Benodigde ingrediënten voor het recept Tonijnsteak met sesamzaadjes

Hieronder staan de ingrediënten opgesomd voor het prepareren van het Tonijnsteak met sesamzaadjes recept.

  • 4 tonijnsteaks (ongeveer 200 g)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het recept Tonijnsteak met sesamzaadjes?

Serveer met salade of rijst om een complete maaltijd te vormen. Begin met het wassen van de tonijnsteaks onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Smeer de steaks in met een beetje olijfolie. Maal daarna de koriander fijn. Plet de geperste knoflook tot een gladde pasta. Voeg de koriander toe aan de knoflookpasta en meng alles goed. Sprenkel de tonijn steaks in met het mengsel van knoflook, koriander en olijfolie. Wrijf het sap van de citroen over de steaks. Breng op smaak met het juiste zout en peper. Strooi de sesamzaadjes over de steaks.

Verwarm een grote koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Leg de steaks in de hete pan en bak aan beide kanten goudbruin. Draai de steaks voorzichtig om. Bak de steaks dan nog ongeveer 5 minuten. Haal de tonijnsteaks uit de pan met een schuimspaan. Leg de steaks op een bord en serveer met een mooie salade en eventueel met rijst.

Eigenschappen van Tonijnsteak met sesamzaadjes

Tonijnsteaks zijn een uitstekende bron van eiwitten en vitamine B12 die essentieel is voor een goede gezondheid. Ze bevatten ook een goede hoeveelheid ijzer voor het transport van zuurstof door het hele lichaam. De vetzuren van tonijn hebben anti-inflammatoire eigenschappen waardoor ze heel gezond zijn. De toevoeging van een beetje olijfolie maakt dit recept nog gezonder. Olijfolie is een geweldige bron van onverzadigde vetten en antioxidanten die het immuunsysteem versterken. Door de toevoeging van sesamzaadjes krijgt het gerecht een heerlijke crunch.

Tonijnsteak met sesamzaadjes is een snel en gezond recept dat uw gerechten een sensationele smaak geeft. Het is een geschikt gerecht om uw eiwitten en gezonde vetten te verkrijgen. Het is ideaal om te serveren met een gezonde salade en eventueel met rijst. Probeer deze heerlijke combinatie vandaag nog uit. Je zult het eindresultaat zeker kunnen waarderen!

Categorieën Vis

Plaats een reactie