Visburgers zijn een heerlijke manier om vis te genieten. De perfecte samensmelting van verschillende ingrediënten zoals vis, ei, paneermeel en kruiden. Geserveerd met een knapperige salade of gepofte aardappel, of gewoon op een broodje en smaakvolle remouladesaus, maakt het een heerlijke, lekkernij. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een visburger met remouladesaus kunt maken.
Ingrediënten
De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van visburgers met remouladesaus zijn het volgende:
- 500 g (2 stuks) zalmfilets
- 50 g paneermeel
- 1 ei, geblazen
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 kopje (60 ml) olijfolie
Voor de remouladesaus:
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels augurkjes, fijngehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel knoflook poeder
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de stukken zalm op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout. Bak de zalm ongeveer 10-15 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is.
2. Verwijder de zalm uit de oven en laat ze afkoelen. Plaats de stukken zalm in een grote kom en maal deze met je vorken. Voeg het paneermeel, 1 ei, peper en zout toe en meng het geheel goed door.
3. Verwarm een koekenpan op matig vuur, voeg de olijfolie toe en verwarm het. Vorm lepels van het vismengsel en bak de visburgers in de koekenpan. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
4. Maak ondertussen de remouladesaus. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed.
5. Serveer de visburgers met de remouladesaus en geniet van je maaltijd.
Conclusie
Visburgers zijn een geweldige manier om vis te eten. Door ze met een heerlijke remouladesaus te serveren, krijgt een visburger net dat extra ingrediënt voor een lekkere en smaakvolle maaltijd. Door deze stappen te volgen, kun je thuis eenvoudig en snel een heerlijk recept voor visburgers met remouladesaus maken.