Vislasagne

Vislasagne is een heerlijk en gezond recept, dat vooral in de Italiaanse keuken veel wordt geroemd. Het is een simpel en makkelijk te maken recept, dat je met veel verschillende soorten vis kunt maken. Vislasagne is een gezonde maaltijd die de hele familie zal smaken.

Ingrediënten Vislasagne

Om vislasagne te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram visfilet, bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of forel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram doperwten
  • 500 ml visboullion
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 theelepels peterselie ervan gemaakt
  • 15 gram boter
  • 400 gram lasagnebladen

Bereidingswijze Vislasagne

Voor het maken van vislasagne, volg je onderstaande stappen:

  1. Verhit de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de visfilet in stukjes en verdeel deze over een ovenschaal.
  3. Maak de uien schoon en snijd deze fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
  4. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg daarna de doperwtjes toe en bak deze twee minuten mee.
  5. Voeg nu de visbouillon, laurier en peterselie toe en laat het geheel circa tien minuten zachtjes koken.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de creme fraiche toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  7. Verdeel de saus over de vis in de ovenschaal.
  8. Leg nu de lasagnebladen op de vis en giet het geheel af met de helft van de geraspte kaas.
  9. Doe hier nog een laagje lasagne op val verdeel de resterende kaas hier overheen.
  10. Bak de lasagne in circa 25 minuten gaar in de oven.
  11. Haal de lasagne uit de oven en laat het geheel afkoelen voordat je het serveert.

Smakelijk eten

Vislasagne is een heerlijk en gezond recept, dat niet alleen lekker smaakt, maar ook nog eens voedzaam en voedselrijk is. Door de ingrediënten die je toevoegt, krijg je een voedzame en gezonde maaltijd, die de hele familie zal doen smaken. Probeer vandaag nog vislasagne en verras je hele gezin met dit heerlijke recept.

Categorieën Vis

Plaats een reactie