Visstoofpotje met saffraan

Visstoofpotje met saffraan is een heerlijk recept dat het meestal goed doet in een gezellige brunch. Het is een fantasierijke schotel van stevig gestoofde vis met een verfijnde en aromatische saffraan-bouillon. Het is een heerlijke combinatie van geurige en kruidige ingrediënten. Dit recept is eenvoudig te maken en maakt een prachtig geruststellend en warm gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd. Met het volgende gerecht kunnen jullie meer dan genieten.

Ingrediënten

Voor het maken van dit heerlijke Visstoofpotje met saffraan zijn de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram visfilet (zoals zalm, kabeljauw, tonijn of sardines)
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 2 ontvelde tomaten, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 mililiter kippenbouillon
  • 1 theelepel saffraan
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor het Visstoofpotje met saffraan klaar staan voor gebruik.

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de vis aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en zet deze even apart.
  2. Verhit de andere eetlepel olijfolie in de pan en voeg hierin de bleekselderij, tomaten, knoflook, tomaten, komijn en laurier aan toe. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg dan de kippenbouillon en saffraan toe aan de pan, breng aan de kook en roer om.
  4. Voeg de vis toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en serveer de heerlijke Visstoofpotjes met saffraan warm.

Het Visstoofpotje met saffraan maakt het plaatje van een comfortabel avondmaal helemaal compleet. De saffraan geeft een heerlijke aroma aan de schotel, terwijl de groenten smeuïge textuur geven. Dit is een perfect recept om je zin te maken om er op zondagmorgen naar uit te kijken.

Waarom is saffraan zo special?

Saffraan is een bijzondere kruid dat sinds de Oudheid veel gebruikt wordt. Het is een van de duurste kruiden ter wereld, omdat de handmatige oogst een moeizaam proces is. Het poeder wordt gewonnen uit de saffraandraad die dikker is dan paardenhaar. De intense gele en honingachtige kleur, samen met het aroma van bloemen, geeft een heerlijke smaak aan het eindproduct.

Saffraan is de perfecte toevoeging om een gerecht te verfraaien. Het is vaak het laatste ingrediënt dat aan een gerecht wordt toegevoegd, waardoor het ruikt, smaakt en er uitziet alsof het al veel langer in het gerecht heeft gezeten dan het daadwerkelijk is. Zo ook in het Visstoofpotje met saffraan tint het de hele schotel met de kenmerkende gele kleur en de delicate smaak van bloemen. Saffraan is niet alleen aromatisch, maar ook gezond, dit kruid bevat antioxidanten, mineralen en vitamines.

Conclusie

Visstoofpotje met saffraan is een heerlijk maaltijd met een verfijnde smaak en textuur. Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijk en gezond gerecht. Het toevoegen van saffraan is de perfecte manier om een eenvoudig gerecht te garanderen voor een smaakvolle verrassing. Geniet van dit heerlijke Visstoofpotje met saffraan als onderdeel van een avondmaaltijd of gewoon als een gezellige brunch.

Categorieën Vis

Plaats een reactie