Zalm met broccoli en aardappelen

Zalm met broccoli en aardappelen is een eenvoudig en voedzaam recept om op tafel te zetten dat in nog geen een uur klaar is. Het maakt gebruik van gemakkelijk te ver amijn ingrediënten en is een heerlijke en voedzame maaltijd voor gezinnen. Het gerecht is voldoende voor vier porties en neemt slechts 45 minuten in beslag om alle ingrediënten klaar te maken. Dit recept maakt gebruik van verse ingrediënten zoals zalmfilets, broccoli, hele afgebakken aardappelen en een paar eenvoudige smaakmakers.

Ingrediënten

  • 4 x 200 gram verse zalmfilets geschild
  • 4 hele afgebakken aardappelen (kleine, gemiddelde en grote)
  • 1 broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de aardappelen in circa 30-35 minuten gaar. Verdeel een lepel olijfolie over de aardappelen en strooi er wat zout en peper op. Zet apart.

Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat de smaak erdoor trekken. Voeg de broccoli toe aan de pan en bak dit circa 3-4 minuten. Voeg vervolgens het citroensap toe aan de broccoli en draai het vuur lager. Bak de broccoli nog eens 3-4 minuten.

Bestrijk de zalmfilets lichtjes met olijfolie. Bestrooi de filets vervolgens met wat fijn gemalen zout en peper. Verwarm een grillpan en bak de zalmfilet circa 3-4 minuten aan beide kanten, of totdat de zalm gaar is en een mooie kleur heeft. Serveer de zalm meteen met de broccoli en aardappelen.

Versiering

Het uitzicht van de maaltijd kan op een aantal manieren onderstreept worden. Probeer de aardappelen tot een vorstelijk patroon te stapelen, zoals deze in het Burgers’ Zoo in Arnhem eet. Of voeg wat olijfolie en dille toe aan het broccoli-mengsel, om het gerecht een speciale touch te geven. Of, om het geheel nog specialer te maken, serveer de aardappelen gesmasht in plaats van enkel gebakken. Door dit te doen, verkrijg je een lekker crispy laagje op de aardappelen.

Voedingswaarden

Zalm met broccoli en aardappelen is rijk aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde levensstijl. Zo bevat dit recept vetten, eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C, E, B6 en meervoudig onverzadigde vetsu en. Het is een bron van eiwitten, vitamine D, selenium en omega 3 vetzuren. Door de combinatie van de broccoli, de aardappelen en de zalm is er alle voedsel voor een evenwichtige, gezonde en vitaminerijke maaltijd voor gezinnen.

Conclusie

Zalm met broccoli en aardappelen is een makkelijk te bereiden, voedzame maaltijd die binnen 45min klaar te maken is. Door het gebruik van verse ingrediënten bevat deze maaltijd vele essentiële voedingsstoffen, waardoor het een uitstekende optie is voor gezinnen die gezonder willen eten. Het gebruik van een paar eenvoudige smaakmakers, zoals olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper, maakt het gerecht nog interessanter. Door te experimenteren met verschillende ingrediënten en technieken, kan deze maaltijd nog meer gewaardeerd worden.

Categorieën Vis

Plaats een reactie