Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst is een heerlijk en het populaire recept dat u kunt maken. Het is makkelijk om te maken, maar het is wel voorbereiding vereist. Hier is wat je nodig hebt om deze smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt om Zeebaars in zoutkorst te maken, zijn de volgende:

  • 2 grote zeebaarzen
  • 4 lente-uitjes
  • ½ kopje bloem
  • 3 eierdooiers
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 60 gram roomboter
  • 1,5 liter zoutwater

Bereiding

Voordat je begint met het koken, bevrijd je eerste de zeebaarzen van al hun kop en organen. Spoel de vis vervolgens goed af en dep de vis droog met absorberend keukenpapier. Bestrooi de zeebaarzen met zout en laat ze 10 minuten staan.

Klop het zoutwater en voeg hier de lente-uitjes aan toe. Laat ze een nacht marineren. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de bloem, eierdooiers, boter, zout, citroensap en roomboter tot een pastekruimelveeg om de vis te bedekken. Bestrooi de vis vervolgens met de pasteikruimpjes.

Plaats de vis vervolgens in de oven en laat het 15 minuten bakken op 200 graden Celsius. Keer de vis na 10 minuten. Haal de vis uit de oven als het korstje goudbruin is. Leg het op een bord. Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.

Conclusie

Zeebaars in zoutkorst is een populaire maaltijd met een heerlijke smaak. Het is makkelijk en snel om klaar te maken en het is ideaal voor een lunch of diner. Voeg eventueel andere ingrediënten toe om de smaak te verfijnen. Als je deze maaltijd gaat maken, geniet er dan van!

Categorieën Vis

Plaats een reactie