Zeewolf in mosterdsaus

Wat is zeewolf

Zeewolf, zoals de naam doet vermoeden, is een soort vis die in de oceanen van Europa, Noord-Amerika en Azië te vinden is. Het is een slank gebouwde vis met donkerbruine of bijna zwarte velletjes. De geur is wat zoet en de smaak is krachtig. De kaakdelen, wangen en buik van de vis zijn dicht bezaaid met fijne vlokjes. Ze zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vissen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor maaltijden.

Hoe maak je Zeewolf in mosterdsaus

De meest klassieke bereidingswijze van Zeewolf in mosterdsaus begint met het stoven van de visstukken in olijfolie en knoflook. U kunt het vlees ook in kleine stukjes snijden alvorens het aan de sad te stoven. Nadat de vis gebakken is, moeten de stukjes vis in een sauspan worden gezet. Dit kan een gebonden saus zijn, waaraan bloem, eieren en boter zijn toegevoegd, of het kan een saus van kippenbouillon en crème fraîche zijn.

Vervolgens moet de saus worden verrijkt met een mosterdsaus. Deze is vaak gemaakt met mosterd, room, boter, ui, knoflook en witte wijn. Daarnaast kunt u ook kruiden en specerijen naar smaak toevoegen, zoals kurkuma, paprika, peterselie en peper. Gebruik ongeveer één eetlepel mosterd voor elke portie. Roer de saus na het koken en voeg als laatste de stukjes vis toe. Laat de saus vervolgens 5-10 minuten zachtjes koken, waarbij u regelmatig roert totdat de saus een gladde en smeuïge consistentie heeft.

Wat serveer je erbij

Zeewolf in mosterdsaus wordt vaak geserveerd met aardappelen, gekookt in melk, of met bloemkool. U kunt ook courgette, broccoli of erwten toevoegen aan de bijgerechten om meer groenten aan de maaltijd toe te voegen. Als dessert kunt u bijvoorbeeld een fruitsalade, ijs of een lekker taartje serveren.

Bijzondere aandachtspunten

Als je zeewolf klaarmaakt, let er dan op dat je de vis voorzichtig doorroert in de saus, zodat je grote stukken overhoudt in plaats van een papje. Als u niet zeker weet hoe gaar de vis moet zijn, kunt u de stukjes aan de bovenkant van de saus plaatsen en dekken met een deksel. Laat ze dan nog 10 minuten verwarmen in de saus om de vis helemaal voor te bereiden.

Verder moet u ook oppassen met zout, omdat de vis al het zout bevat dat nodig is om het gerecht smaakvol te maken. U kunt anders altijd nog een beetje kruiden toevoegen naar smaak.

Conclusie

Zeewolf in mosterdsaus is een klassiek gerecht dat vaak wordt gegeten in het noordwesten van Europa. Het is eenvoudig klaar te maken, maar er zijn wel enkele dingen waarop u moet letten. Gebruik voor elke maaltijd ongeveer twee eetlepels mosterd in de saus, waarvan de kooktijd ongeveer vijf tot tien minuten bedraagt. Verder kunt u de visstukken om de voorbereidingsmethode zo smaakvol mogelijk te maken, voorzichtig roeren in de saus. Pas ook op met het toevoegen van zout aan dit gerecht omdat de vis al het zout bevat dat nodig is om het smakelijk te maken. Serveer de saus vervolgens met variabelen aardappelen of bloemkool, of andere bijgerechten naar keuze.

Categorieën Vis

Plaats een reactie