BBQ-spareribs

BBQ-spareribs zijn heerlijk mals van smaak en te bereiden in de oven, op de barbecue of in de airfryer. Perfect voor een gezellig avondje met vrienden of familie. Erg makkelijk om te maken en smaakt heerlijk als je het op de juiste manier klaarmaakt. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de perfecte BBQ-spareribs maakt!

Ingrediënten

Om je eigen BBQ-spareribs te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg spareribs
  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje paprikapoeder
  • 1/4 kopje zout
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels chilipoeder
  • BBQ-saus naar smaak

Bereiding

Begin met het wassen van de spareribs om eventuele stukjes vlees/vet eraf te halen. Spoel het vervolgens goed af met koud water en laat het uitlekken. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een kom, zodat je een rub krijgt. Verdeel de rub over de spareribs met je handen, zodat een laagje over het vlees verdeeld is. Laat de rub nu even intrekken terwijl je de oven of BBQ aan het voorverwarmen bent.

Oven of BBQ?

Je hebt de keuze uit oven of BBQ. De oven is natuurlijk makkelijker en je hebt meer directe controle over de temperatuur. Ook is het minder ruimte in beslag nemen. Zorg ervoor dat de oven warm genoeg is, ca. 225-250 graden. Leg de ribben op een ovenplaat bekleed met aluminiumfolie en strooi er voor de smaak wat extra droge rub overheen. Vouw de rest van de folie dubbel en leg het over de ribben heen. Schuif het geheel nu in de oven. Als je het in de BBQ doet, zorg ervoor dat de temperatuur ongeveer hetzelfde is als die in de oven, ca. 225-250 graden. Leg de ribben in de BBQ en zet de deksel erop. Laat de ribben nu indirect gaar worden gedurende ongeveer 1,5 uur.

De laatste hand

Als de ribben na 1,5 uur gaar zijn, haal je ze uit de oven of BBQ en verwijder je de folie. Vervolgens smeer je de ribben in met BBQ-saus. Leg ze weer terug in de oven of BBQ en zorg ervoor dat de saus goed gebakken wordt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Als alles gebakken is, haal je de ribben uit de oven of BBQ en let je erop dat het niet te gaar wordt. Snijd het vervolgens in kleine stukjes en geniet van je eigen BBQ-spareribs!

Conclusie

BBQ-spareribs zijn heerlijk mals van smaak en ook nog eens erg makkelijk te maken. Probeer eens of je ze in de oven of op de barbecue klaarmaakt. Serveer je maaltijd met een heerlijke salade en je bent klaar voor een gezellig avondje met vrienden of familie. We hopen dat je met onze stappenplan een geslaagde maaltijd kunt maken met de perfecte BBQ-spareribs!

Plaats een reactie