Biefstuk met pepersaus

Biefstuk met pepersaus is een klassieke, smaakvolle maaltijd. Het geeft een weelderige, zoeterige en smaakvolle bite waar je elke keer weer naar terugverlangt. Zelfgemaakt is het recept een makkelijk te maken avontuur waar je verrast wordt door de kruidige, romige smaken. Het is een tijdloos klassieker, die perfect is voor een romantisch diner of een feestelijke maaltijd met vrienden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 Biefstukken
  • 25 gram boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kop port
  • 3 eetlepels Worcestersaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels room
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel gedroogde tijm

Instructies

Voor dit recept heb je de volgende stappen nodig om Biefstuk met pepersaus te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de Biefstukken met zout en peper. Bak de Biefstukken in een klein beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Leg de Biefstukken vervolgens in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven.
  3. Verwarm intussen de boter in een koekenpan. Voeg de ui, de rode Spaanse peper en de knoflook toe en bak ze circa 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de bloem toe en bak dit nog 1 minuut. Voeg de port toe en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de Worcestersaus, de tomatenpuree, de room, de kappertjes, het zout, de peper en de tijm toe en roer alles goed om.
  5. Breng de saus aan de kook en laat het circa 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe in de saus.
  6. Verwijder de Biefstukken uit de ovenschaal en leg ze op een bord. Verdeel de saus over de vlees en garneer met wat extra kappertjes.

Genieten van de Biefstuk met pepersaus

Eet smakelijk en geniet van je zelfgemaakte Biefstuk met pepersaus. Dié saus zou je ook op kip, varkens- of lamsvlees kunnen serveren. Je kunt er ook voor kiezen om wat geroosterde groenten zoals courgette, paprika of aubergine mee te bereiden. Dit voegt een extra smaak toe aan het gerecht. Maak de gelegenheid compleet met wat knapperige pasta, gestoomde groenten en een glas wijn. De biefstuk met pepersaus kan ook makkelijk een dag van tevoren worden bereid en vervolgens opgewarmd worden als je een tijdje bezig wilt zijn in de keuken. Er is dus geen excuus voor een avondje luxe!

Plaats een reactie