Gegrilde Kippenborst

Gegrilde Kippenborst is een gezonde en smakelijke optie voor zowel lunch als diner. Het is eenvoudig te bereiden met een korte lijst met ingrediënten en het is een bron van lean eiwit. Dit gerecht is geschikt voor vegetariërs en wordt normaal geserveerd met vezelrijke aardappelen gekookt in kruiden en salades.

Ingrediënten

Om gegrilde kippenborst te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 kippenborstfilets
 • 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teentje knoflook, geperst)
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Instructies

Om de gegrilde kippenborst te bereiden, doe de volgende stappen:

 1. Verwarm de oven voor op 220°C.
 2. Meng de knoflookpoeder, paprikapoeder, olijfolie, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.
 3. Leg de kippenborstfilets in een ovenschaal en besmeer ze met de kruidenmengeling aan beide kanten.
 4. Bak de kippenborstfilets in de oven gedurende 15-20 minuten. Zorg ervoor dat het vlees gaar is.
 5. Serveer de kippenborstfilets met aardappelen, salade of andere bijgerechten naar keuze.

Voedingswaarde

Gegrilde kippenborst is een gezonde, magere bron van eiwitten. Het is een goede keuze als je een gezonde levensstijl probeert aan te houden. Het is een goede bron van eiwitten, die essentieel zijn voor de bouw en onderhoud van spieren en het immuunsysteem. Elke portie kippenborst bevat ongeveer 25 gram proteïne.

Gegrilde kippenborst bevat ook andere vitamines en mineralen. Het bevat vitamine B6, wat goed is voor het geheugen en het Goed voor het zenuwstelsel. Het bevat ook ijzer, wat goed is voor de productie van rode bloedcellen. Kippenborst is ook een goede bron van selenium, wat goed is voor het immuunsysteem en essentieel is voor de productie van antioxiderende stoffen in het lichaam.

Conclusie

Gegrilde kippenborst is een gezonde en smakelijke optie voor zowel lunch als diner. Het is eenvoudig te bereiden en bevat veel voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamine B6, ijzer en selenium. Gegrilde kippenborst is ook een ideale optie als je een gezonde levensstijl probeert aan te houden omdat het een van de meest magere eiwitbronnen is. Dit gerecht is geschikt voor vegetariërs en wordt normaal geserveerd met vezelrijke aardappelen gekookt in kruiden en salades.

Plaats een reactie