Een hamburger is een klassiek recept dat vandaag de dag in veel landen wereldwijd populair is, maar het originele hamburgerrecept komt uit Duitsland. Het is een zeer simpel, maar smakelijk recept dat eenvoudig thuis gemaakt kan worden door iedereen. In dit artikel leer je hoe je hamburgers moet maken en krijg je nog wat extra tips mee!
Ingrediënten en benodigdheden
Voor het maken van de hamburgers heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:
- 500 gram gemengde gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels broodkruim
- 2 eetlepels gedroogde uien
- 1 eetlepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Hamburgerbroodjes
- Salade
- Tomaat
- Ketchup of mayonaise naar smaak
- Verse kaas, plakjes
- Frituurolie
Instructies
De eerste stap is het maken van het gehaktmengsel. Voeg hier het ei en de gedroogde uien aan toe. Voeg vervolgens ook het broodkruim, het komijnpoeder, zout en peper toe. Doe dit alles in een kom en kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Vorm hierna kleine balletjes van het gehakt, die je kan vervolgens plat drukken tot burgers. Let erop dat de burgers uniform in grootte zijn.
Voor het bereiden van de burger doe je nu wat frituurolie in een pan op het fornuis. Wacht even totdat deze heet is en leg dan de burgers voorzichtig in de pan. Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten aan elke kant. Als laatste stap kun je de burgers op de hamburgerbroodjes leggen met daarnaast de salade en plakjes tomaat. Serveer de hamburger met wat ketchup, mayonaise en een plak kaas.
Extra tips
Er zijn een aantal tips om de hamburgers nog lekkerder te maken. Eén tip is om de burgers langer te bakken dan de aangegeven 4-5 minuten. Dit maakt ze aan de buitenkant lekker stevig en knapperig. Ook kun je er voor kiezen om extra ingrediënten toe te voegen aan het gehaktmengsel. Je kunt hierbij denken aan knoflook, paprika of verschillende kruiden. Dit helpt bij het versterken van de smaak van de burgertjes.
Tot slot adviseren we je om de hamburgers langer dan normaal te laten rusten. Als je het hamburgermengsel al eerder klaarmaakt en dan even laat rusten voor je het bakt, zullen de burgers nog lekkerder smaken. Laat het gehaktmengsel ongeveer 5-10 minuten rusten voordat je de burgers gaat bakken.
Conclusie
Hamburgers maken is een simpele, maar lekkere klus om aan te pakken. Geniet van de smaak van vers, knapperig gehakt omringd door een heerlijk hamburgerbroodje. Pas verschillende kruiden toe om de smaak nog wat extra’s te geven en voeg mayonaise, ketchup en kaas toe voor de perfecte hamburger.