Kalfslever met uien

Kalfslever met uien is een heerlijk en eenvoudig recept dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Het is een klassiek Nederlands gerecht dat geserveerd wordt met aardappels en soms salade, maar ook kan worden gegeten met brood. Kalfslever was een populaire manier om vlees te eten tijdens de Gouden Eeuw en de twee ingrediënten, kalfslever en uien, variëren van eenvoudig en goedkoop tot luxueus. Maar wat de ingrediënten ook worden gebruikt, het is een heerlijk recept dat je helemaal naar je smaak kunt bereiden.

Recept en ingredienten voor kalfslever met uien

Er zijn veel verschillende recepten en ingrediënten die je kunt gebruiken om kalfslever met uien te maken, dus er is altijd wat nieuws om te ontdekken. Hier is een eenvoudig recept met de ingrediënten die je nodig hebt.

Ingrediënten:
– 500 g kalfslever
– 3 grote uien, in dunne partjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 1 eetlepel azijn
– Zout en peper naar smaak

Stappen om Kalfslever met Uien te maken

Het maken van Kalfslever met Uien is eenvoudig. Volg gewoon deze simpele stappen en je maaltijd zal geserveerd zijn:

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Stap 2: Verhit de boter en olijfolie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Voeg de in partjes gesneden uien toe en bak deze ongeveer 8 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Voeg de kalfslever toe aan de pan en bak het ongeveer 5 minuten, of tot het vlees bijna gaar is. Voeg de gehakte peterselie toe en meng goed. Gaar het vlees verder voor ongeveer 3 minuten, of tot het helemaal gaar is.

Stap 4: Voeg de azijn toe aan de pan en laat het even sudderen. Breng het geheel op smaak met zout en peper naar smaak.

Stap 5: Verdeel het uien-kalfslevermengsel tussen 4 ovenvaste borden en plaats deze in de oven. Bak gedurende 10-15 minuten, of tot het gerecht gaar en goudbruin is. Serveer direct met aardappelen of brood.

Extra tips bij Kalfslever met Uien

Wil je extra smaak toevoegen aan dit recept? Probeer dan eens een paar extra ingrediënten toe te voegen zoals knoflook, salie of verse tijm. Je kunt ook wat gembersiroop toevoegen om het gerecht lekker pittig te maken. Ook een lekkere toevoeging zijn appel of augurk.

Als je wat meer kleur aan je kalfslever met uien recept wilt toevoegen, voeg dan wat doperwten of spinazie toe. Je kunt ook wat olijven of champignons toevoegen als je extra smaak en textuur aan het gerecht wilt toevoegen.

Conclusie

Kalfslever met uien is een heerlijk Nederlands gerecht dat zowel eenvoudig als luxueus kan worden geserveerd. Het is een vers bereide maaltijd die zowel door kinderen als volwassenen zal worden verzorgd. Door wat extra ingrediënten toe te voegen aan dit recept, zoals knoflook, salie, augurk of champignons, kun je ervoor zorgen dat het gerecht op smaak is en dat je een heerlijke maaltijd op tafel hebt gezet.

Plaats een reactie