Rundergehakt ovenschotel met aardappels en groenten

Rundergehakt ovenschotel met aardappels en groenten is een lekker makkelijk te maken gerecht dat je helemaal naar je hand kan zetten. Het is een heerlijke combinatie van smaken en makkelijk voor te bereiden. In deze ovenschotel gaan aardappels, rundergehakt, uien, knoflook, kruiden en groenten samen in één gerecht dat je heerlijk op smaak kunt brengen naar je eigen smaak.

Benodigdheden voor het maken van Rundergehakt ovenschotel

Je hebt onderstaande ingrediënten nodig om de ovenschotel te maken:

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 grote aardappels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gram groenten (naar keuze)

Stappen plan om Rundergehakt ovenschotel te maken

Stap 1: Aanvang en bereiden

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius. Was ondertussen de aardappels, verwijder de schil en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui wat fijner. Pel de knoflook en hak deze fijn.

Stap 2: Rundergehakt bakken

Verhit daarna wat olijfolie in een grote pan en bak hierin het rundergehakt rul totdat het door en door gaar is. Voeg wat zout, peper en de kruiden toe aan het gehakt en roer deze even door. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.

Stap 3: Groenten bereiden

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakken en voeg deze toe aan de pan. Bak beide even mee. Voeg daarna de ui, knoflook en de overige groenten toe. Bak de groenten even mee.

Stap 4: Op smaak maken en in de oven schotel

Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en voeg eventueel ook nog wat rozemarijn toe. Leg nu alles in een ovenschaal en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Stap 5: Serveren

Als de ovenschotel klaar is, haal je hem uit de oven en serveer je hem lekker met wat goedkoop warme groenten, rijst of aardappelen.

Geschikt voor iedereen

Rundergehakt ovenschotel met aardappels en groenten is een heerlijk gerecht dat voor iedereen geschikt is. Het is niet alleen erg lekker maar ook nog eens een eenvoudig te maken gerecht. Je kunt het gerecht ook naar je eigen smaak aanpassen, want je kunt eventueel andere groenten toevoegen of iets minder knoflook gebruiken als je dat liever hebt. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Dus als je op zoek bent naar een smaakvol maar makkelijk te maken ovenschotel die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen, dan is Rundergehakt ovenschotel met aardappels en groenten precies wat je zoekt. Een heerlijk gerecht dat iedereen zal waarderen!

Plaats een reactie