Rundvlees stoofpotje

Rundvlees stoofpotje is een traditieel Nederlands gerecht dat ideaal is als je op zoek bent naar een lekkere, vullende maaltijd. Het is een stoofschotel bestaande uit rundvlees dat op een laag vuur gaar gestoofd wordt met aardappelen, ui, wortelen en peterselie. Het is een eenvoudig gerecht dat relatief weinig tijd kost en je heerlijk kan laten genieten van een heerlijke maaltijd.

Rundvlees stoofpotje is een heerlijk wintergerecht dat heerlijk smaakt bij een koude winteravond. Dankzij het lage vuur krijgt de rundvlees de tijd om lekker gaar te worden, waardoor je eindresultaat perfect is. Bovendien is het een makkelijk gerecht om te maken, waardoor het ideaal is voor luie avondmaaltijden.

Hoe maak je Rundvlees stoofpotje?

Het maken van Rundvlees stoofpotje is eenvoudig en kost maar een paar ingrediënten en weinig tijd. Je begint met het aanbraden van de rundvlees in wat olijfolie. Voeg dan ui, knoflook, wortelen, aardappels en kruiden toe en bak deze aan. Voeg dan wat lichte bouillon toe en laat het stoofpotje op laag vuur zachtjes stoven gedurende ongeveer een uur. Voeg na het stoven wat peterselie en citroensap toe en roer deze door de saus. Serveer de stoofpot met een green salad, verse brood of aardappelpuree en je hebt de perfecte maaltijd gemaakt.

Welke ingrediënten heb je nodig voor Rundvlees stoofpotje?

Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig voor het maken van Rundvlees stoofpotje. De basic ingrediënten voor Rundvlees stoofpotje zijn

  • Rundvlees (biefstuk of ribbetjes)
  • Uien
  • Knoflook
  • Wortelen
  • Aardappels
  • Kruiden (zoete paprika, kerriepoeder, laurierblaadjes, zeezout)
  • Lichte bouillon
  • Blaadjes peterselie
  • Citroensap
  • Olijfolie

Naast de basic ingrediënten is het de bedoeling dat je de ingrediënten combineert zoals jij het lekker vindt. Je kan toevoegen wat je wil aan het gerecht. Zo kan je de wat meer pit geven door er bijvoorbeeld chilipepers of komijn aan toe te voegen.

Hoe kan je Rundvlees stoofpotje langer bewaren?

Rundvlees stoofpotje kan je tot kamertemperatuur af laten koelen. De restjes kun je dan in een luchtdichte bak of container plaatsen en maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Als je de restjes wilt bewaren voor langere tijd, kan je ze ook invriezen. In dat geval moet je wel eerst de stoofpot af laten koelen en deze dan goed afsluiten voor het invriezen. De Rundvlees stoofpot kan dan 2-3 maanden in de vriezer blijven.

Conclusie

Rundvlees stoofpotje is een lekker, gemakkelijk te maken en energie zuiverer gerecht. Het is een heerlijk comfortfood voor koude dagen of als je gewoon zin hebt in iets stevigs. Rundvlees stoofpotje is een eenvoudig gerecht dat je zelf kan maken met weinig ingrediënten. Deze ingrediënten combineer je naar wens en je kan het mogelijk ook langer bewaren door het te invriezen.

Plaats een reactie