Rundvleescurry

Rundvleescurry is een gerecht dat vaak in India wordt gegeten. Het wordt gemaakt van rundvlees en verschillende kruiden. De kruiden worden gebruikt om het rundvlees een smaak en geur te geven. Rundvleescurry is een gerecht dat als onderdeel van veel warme maaltijden wordt geserveerd. Hoewel het gerecht meestal van rundvlees wordt gemaakt, kunnen andere vleessoorten worden gebruikt, zoals lamsvlees, konijn of kip.

Voorbereiding

Het proces van het bereiden van rundvleescurry begint met het schoonmaken van het vlees. Het rundvlees moet volledig schoongemaakt worden om stukjes haar of vuil te verwijderen. Dan moet het rundvlees in kleine blokjes worden gesneden. Het volgende is het kruiden van het vlees. Hiervoor kunt u een gemengde gemalen kruiden of kant-en-klare kruidenmengsels gebruiken. Na het kruiden wordt het vlees gekookt en geoogst in kleine blokjes.

Ingredi├źnten voor Rundvleescurry

  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 200 gram gekruid rundvlees
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1/2 theelepel chaat masala
  • 150 ml natte kokosnoot
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels korianderblad, fijngehakt

Bereiden van Rundvleescurry

Verhit om te beginnen eerst de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zwarte peperkorrels, knoflook en de korianderzaadjes toe. Laat deze gedurende een aantal seconden aanbakken totdat ze geurig beginnen te ruiken. Voeg dan de uien toe en bak ze gedurende 3 a 4 minuten, of totdat de uien lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de tomaat toe en bak deze gedurende 1 minuut. Voeg als laatste het rundvlees toe en bak het gedurende 3 a 4 minuten.

Voeg vervolgens de garam masala, chaat masala, kokosnoot en zout toe aan het vlees. Roer alles goed door elkaar om de kruidensaus te maken. Voeg nu de lente-uitjes toe aan de saus.

Voeg er nu water toe aan de saus en neem deksel er af.

Laat de saus afgedekt gedurende 10 a 15 minuten sudderen op een laag vuur.

Zet het vuur uit en voeg de korianderbladeren toe aan de saus. Serveer de rundvleescurrywarm, bijvoorbeeld met naanbrood, rijst en/of salade.

Conclusie

Rundvleescurry is een kruidig en smaakvol gerecht dat vaak wordt gegeten in India. Het wordt gekookt met verschillende kruiden om het vlees een smaak en geur te geven. Door gebruik te maken van kant-en-klare kruidenmengsels en door de saus te laten sudderen, kunt u een heerlijke rundvleescurry bereiden. Dit gerecht kan traditioneel met naanbrood, rijst en salade worden geserveerd of als een eigenaardig hoofdgerecht.

Plaats een reactie