Spaghetti bolognese is één van de meest populaire Italiaanse gerechten. Deze klassieker uit Italië, die oorspronkelijk uit Bologna komt, is een heerlijke combinatie van pasta, gehakt en tomatensaus, en wordt door mensen over de hele wereld gewaardeerd. Spaghetti bolognese is gemakkelijk te maken en vereist slechts eenvoudige ingrediënten die meestal al in uw voorraadkast of koelkast aanwezig zijn.
Het is heerlijk bij elke gelegenheid, of het nu een vleugje Italiaans comfort is tijdens een gezellig etentje met vrienden of de picknickmand op een warme zomerse dag. Er zijn veel verschillende manieren om je pasta bolognese te maken. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je jouw bolognese op een lekkere manier kunt bereiden.
Ingrediënten
Voor een eenvoudige pasta bolognese heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 500 gram gehakt
- 2 uien, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 blikken tomaten blokjes
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels basilicum
- 1 koffielepel ketjap
- 250 gram spaghetti
Bereiding
Beginnen met het koken van de spaghetti in een grote pan vol kokend water. Volg de instructions op de verpakking voor de kooktijd. Af en toe omscheppen zodat de spaghetti niet aan elkaar gaat kleven. Zodra de spaghetti klaar is, giet u de pasta af en spoel deze met koud water.
Giet wat olie in een grote pan en fruit de gehakte uien en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt ongeveer 10 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en smoor de saus nog eens 10 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en ketjap toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen, of totdat de saus gekookt is. Roer het geheel goed door en laat het nog een paar minuten sudderen. Proef de saus en breng het op smaak met peper en zout.
Voeg de spaghetti toe aan de saus en warm het geheel nog eens 4 of 5 minuten door. Serveer de spaghetti bolognese met aardappels of groenten naar keuze.
Variaties op het recept Spaghetti bolognese
Er zijn veel verschillende manieren om deze klassieke Italiaanse saus te bereiden. Veel mensen gebruiken wortelen of paprika in plaats of naast de uien. Anderen voegen rode wijn toe. Variërend van Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon tot Barbera. Kaas of geraspte kaas kan ook worden gebruikt, als extra smaakmaker.
Je kunt ook verschillende kruiden of specerijen toevoegen om je spaghetti bolognese een echte boost te geven. Een klassieker is courgette, maar je kunt andere groenten zoals aubergines of paprika toevoegen. Er zijn ook veel vegetariërs die tofu gebruiken in plaats van gehakt.
Je kunt ook variëren met de spaghetti, zoals met smaakvolle sorten zoals rode peper, gerookte paprika, spinazie of walnoten. Gedroogde pasta is een andere optie voor degenen die geen tijd hebben om van verse spaghetti te genieten.
Conclusie
Spaghetti bolognese is een tijdloze klassieker uit Italië, die ook zeer populair is bij receptie-liefhebbers over de hele wereld. Het is gemakkelijk en leuk om te maken. Voor het kookproces heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig, die waarschijnlijk al thuis aanwezig zijn. Je kunt ook naar hartenlust variëren: zoek verschillende manieren om het recept te verrijken. Spaghetti bolognese is altijd een plezier om te maken.