Varkensvlees Loempia’s

Varkensvlees loempia’s zijn traditionele Indische snacks die de basis vormen voor een heerlijk broodje of een complete maaltijd. Ze bevatten een verrukkelijke vulling van varkensvlees, aangevuld met groenten en kruiden. Samen met de fijne massa van bloem geeft dit heerlijk gevulde gerecht zijn lekkere smaak. Varkensvlees loempia’s kunnen zowel warm als koud gegeten worden. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze heerlijke snacks zelf kunt maken.

Ingrediënten voor Varkensvlees Loempia’s:

Om 12 heerlijke Varkensvlees Loempia’s te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 500 gram mager varkensvlees
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 groene paprika
– 8 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
– 8 lente-uitjes
– 8 licht gekleurde loempiavellen
– 2 eetlepels olijfolie/zonnebloemolie
– 1 ei
– 4 eetlepels bloem

Bereiden van Varkensvlees Loempia’s:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd het varkensvlees in kleine stukjes en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
3. Maak intussen de vulling. Snijd de ui, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Voeg hier ook de ketoembar, sojasaus en lente-uitjes aan toe.
4. Bak de vulling met de olie in een koekenpan gedurende 5 minuten. Voeg hier het vlees aan toe en laat alles nog 5 minuten meebakken.
5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
6. Klop het ei los en meng dit door de bloem tot een glad beslag.
7. Neem een vel loempia, besmeer de randen met het eibeslag en vul de loempia met de vulling.
8. Vouw de loempia dicht, zodat het vlees en de groenten er niet uit kunnen vallen.
9. Bak de loempia’s aan beide kanten goudbruin in olie in een koekenpan.
10. Varkensvlees loempia’s zijn nu klaar om geserveerd te worden.

Garnering Varkensvlees Loempia’s:

Varkensvlees loempia’s kunnen warm of koud gegeten worden en zijn heerlijk als snack bij de borrel of als lunch. Ze kunnen geserveerd worden met lasagne, Nasi, of andere bijgerechtjes. Voor de garnering van de Varkensvlees Loempia’s kun je kiezen om ze te serveren met een zoetzure saus, atjar of diverse kruidige sauzen.

Het recept Varkensvlees Loempia’s:

Varkensvlees Loempia’s zijn een lekker, maar vrij intensief recept. Om de loempia’s te maken, heb je 500 gram varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 groene paprika, 8 theelepels ketoembar, 8 lente uitjes, 8 licht gekleurde loempia’s, 2 eetlepels olijfolie/zonnebloemolie, 1 ei en 4 eetlepels bloem nodig. Vergeet vooral niet het vlees 25 minuten te laten bakken in de oven. Om daarna de vulling aan te maken, voeg je de ui, knoflook, paprika, ketoembar, sojasaus en lente-uitjes toe in een koekenpan en bak het mengsel gedurende 5 minuutjes. Voeg het vlees toe en bak het geheel nog 5 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los en meng het met bloem tot een glad beslag. Bevochtig de randen van de loempiavellen met het eibeslag en vul de loempia’s met de vulling. Vouw de randen van de loempia’s dicht en bak de loempia’s aan beide zijden goudbruin in de olie in de koekenpan. De Varkensvlees Loempia’s zijn nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Plaats een reactie